4-6 asmenims

Paruošimo laikas – apie 5 min; padažui – 15 min.

Kepimo laikas – nuo 8 iki 10 min.

Padažui

2 arb. šaukštelių extra-virgin alyvuogių aliejaus;
1 stiklinės smulkiai sukapotų baltųjų svogūnų;
1 valgomojo šaukšto susmulkintų česnakų;
¼ stiklinės viskio;
3 valg šaukštų pomidorų tyrės;
½ stiklinės klevų sirupo;
1 šaukšto acto sidro;
2 arb. šaukštelių Dižono garstyčių;
1 arb. šaukštelio maltos rūkytos paprikos;
1 arb. šaukštelio Tabasco padažo;
½ arb. šaukštelio maltų juodų pipirų.

4 jautienos kepsnių su šonkauliu (nuo 3 iki 3,6 cm storio, 300-400 g svorio);
Extra-virgin alyvuogių aliejaus
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite česnaką, pakepinkite apie 1 minutę pamaišydami. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir lėtai supilkite viskį.

Vėl dėkite keptuvę ant ugnies ir maišykite apie 2 min., kol viskis beveik išgaruos. Supilkite pomidorų tyrę, sirupą, actą, garstyčias, paprikos miltelius, Tabasco padažą, pipirus ir lėtai pavirkite, kol sutirštės. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

2. Pašlakstykite kepsnius alyvuogių aliejumi, prieskoniais, druska ir pipirais. Palaikykite juos pries kepdami kambario temperatūroje apie 15-30 min.

3. Įkaitinkite grilį.

4. Kepkite kepsnius ant grotelių – 8-10 min., kad būtų vidutiniškai iškepę. Vieną ar du kartus apverskite. Iškepusius palaikykite 3-5 min. ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)