Ingredientai:

žiediniai kopūstai;
cukinijos;
raudonos saldžiosios paprikos;
česnakai;
juodieji pipirai (nemalti, žirneliais);
serbentų lapai;
lauro lapai;

3 l stiklainio marinatui:

2 šaukštai druskos;
2 šaukštai cukraus;
3 šaukštai 9 proc. acto;
2 vnt. gvazdikėlių;
3 vnt. kvapiųjų pipirų.

Paruošimo būdas

Paruoškite daržoves: žiedinius kopūstus kruopščiai nuplaukite, atskirkite žiedynus, iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite jas puslankiais arba lankais, cukinijas nulupkite ir supjaustykite skrituliukais.

Žiedinius kopūstus dėkite į verdantį vandenį, 5 min. apvirkite, tada perkelkite į kiaurasamtį ir atvėsinkite.

Ant sterilių stiklainių dugno dėkite serbentų lapus, pipirų žirnelius, česnakus, klokite daržovių sluoksnius, užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite dangtelius ir palikite 30 min.

Vandenį nupilkite. Į jį suberkite druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus ir užvirinkite. Kol tirpalas neatvėso, pilkite jį ant daržovių, įpilkite acto į stiklainius ir sudėkite dangtelius.

Stiklainius apverskite dugnais į viršų, apklokite audeklu ir palikite pastovėti, kol visiškai atvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)