Ingredientai:
žiediniai kopūstai;
cukinijos;
raudonos saldžiosios paprikos;
česnakai;
juodieji pipirai (nemalti, žirneliais);
serbentų lapai;
lauro lapai;
3 l stiklainio marinatui:
2 šaukštai druskos;
2 šaukštai cukraus;
3 šaukštai 9 proc. acto;
2 vnt. gvazdikėlių;
3 vnt. kvapiųjų pipirų.
Paruošimo būdas
Paruoškite daržoves: žiedinius kopūstus kruopščiai nuplaukite, atskirkite žiedynus, iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite jas puslankiais arba lankais, cukinijas nulupkite ir supjaustykite skrituliukais.
Žiedinius kopūstus dėkite į verdantį vandenį, 5 min. apvirkite, tada perkelkite į kiaurasamtį ir atvėsinkite.
Ant sterilių stiklainių dugno dėkite serbentų lapus, pipirų žirnelius, česnakus, klokite daržovių sluoksnius, užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite dangtelius ir palikite 30 min.
Vandenį nupilkite. Į jį suberkite druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus ir užvirinkite. Kol tirpalas neatvėso, pilkite jį ant daržovių, įpilkite acto į stiklainius ir sudėkite dangtelius.
Stiklainius apverskite dugnais į viršų, apklokite audeklu ir palikite pastovėti, kol visiškai atvės.