Apkepukams reikės (12 vnt.):

apie 1 kg cukinijos (su sėklomis ir žievele),
4 – 5 morkų,
1 – 2 skiltelių česnako,
50 – 70 g tarkuoto sūrio,
3 kiaušinių,
50 ml grietinėlės,
kuokštelio petražolių,
šlakelio aliejaus,
gabaliuko sviesto,
žiupsnelio maltos raudonosios paprikos,
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Burokine tarka sutarkuojame morkas ir cukiniją, iš kurios prieš tai pašaliname sėklas ir žievę (jeigu reikia).

Į įkaitintą aliejų beriame smulkintą česnaką. Lengvai apkepame. Sudedame morkas. Joms suminkštėjus dedame cukinijas. Apkepame ir paliekame atvėsti.

Dubenyje išplakame kiaušinius su grietinėle bei pipirais, paprika ir druska.

Į cukinijų ir morkų masę beriame smulkintas petražoles, pilame kiaušinių ir grietinėlės plakinį bei beriame tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišome.

Keksiukų formeles patepame sviestu. Pripildome jas tešla.
Kepame apie 35 – 40 min. 180 įkaitintoje orkaitėje.

Labai puikus salotų priedas.

Skanaus,
Žydrūnė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją