4 porcijos

Sudėtis:
480 ml riebios grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
115 g smulkaus cukraus
1 šaukštas vanilės ekstrakto
115 g rudojo cukraus
4 braškės

Gaminimas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių.

2. Dubenyje plakimo šluotele išmaišyti kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Supilti 400 ml grietinėlės, gerai išmaišyti, kol masė taps kreminės konsistencijos. Perkoštą per sietelį mišinį supilti į specialius keramikinius kepimo indelius. Sudėti indelius į kepimo skardą. Pripilti į skardą karšto vandens, maždaug iki pusės indelių. Kepti 45 minutes arba tiek kiek reikia (kiekviena orkaitė skiriasi). Kremas indelio centre turėtų būti „drebantis“. Išimti indelius iš kepimo skardos, leisti jiems atvėsti ir padėti į šaldytuvą bent 3 valandoms arba nakčiai.

3. Visą Crème Brǔlée paviršių pilnai apibarstyti plonu rudojo cukraus sluoksniu. Išplakti 80 g grietinėlės. Keptuvėje ištirpinti truputį rudojo cukraus, kol iš jo pagaminsime karamelę. Palaikyti bent 5 minutes prieš patiekiant. Papuošti karamelizuotu cukrumi, plakta grietinėle, uždedant ant viršaus po vieną braškę.

Crème Brûlée su braškėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)