6 porcijos
Produktai:
700 g burokėlių,
4 morkos,
1 svogūnas,
1 šaukštas tarkuotų krienų,
1 šaukštas obuolių acto,
1 šaukštas cukraus,
pusė šaukštelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žalių agurkų ir žalumynų papuošimui.
Kaip gaminti:
1. Burokėlius ir morkas nuplaukite ir su odele išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite, tada suberkite į tarkuotas daržoves.
2. Padažui sumaišykite obuolių actą, cukrų, druską, pipirus ir krienus. Apliekite daržoves padažu, išmaišykite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Paskui išskirstykite daržovių masę porcijomis, papuoškite agurkų riekelėmis ir žalumynais.
Skanaus!