aA
Tokį kalną iškepiau, kad vizualiai ir pati atrodysiu kaip spurgytė! Juokas juokais! Vasara ne už kalnų, o pilvuką palepinti tai norisi, ir sulieknėti norisi, bet žinot, prioritetai… maistas ima viršų!
© Shutterstock nuotr.

Nepasikuklinau ir kepiau iš dviejų porcijų, kad nepritrūktų! Kepant iš vienos porcijos. visada dedu 20 v.š. miltų, kartais reikia ir daugiau, priklauso nuo varškės ir jos drėgnumo. Varškę naudoju naminę, tai miltų kartais keliais šaukštais reikia ir daugiau. Pati spurgyčių tešla nėra itin patogi, tokia šiek tiek įkyriai limpanti prie rankų. Formuojant spurgas, rankas išsitepkite aliejumi, tada viskas taps kur kas patogiau!

Reikės:

600 g varškės;
5 kiaušinių;
20 v.š. miltų;
6 v.š. cukraus;
1-2 v.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
aliejaus (kepiau taukus sumaišius su aliejumi);
cukraus pudros (apibarstymui).

Eiga:

Į dubenį suberiame cukrų (taip pat ir vanilinį), įmušame kiaušinius ir išplakame.
Gautą masę supilame į varškę, lengvai išmaišome.

Kitame dubenyje persijojame miltus ir kepimo miltelius, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome/išminkome.

Rankas išsitepame aliejumi ir formuojame norimo dydžio spurgas. Verdame karštame aliejuje ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos. Iškeptas spurgas sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Skanaus!

Burnoje tirpstančios varškės spurgos
© sokiaivirtuveje.lt
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prieš savaitę darytas paskutinis Nekrošiaus interviu: mirties nuojautos tuomet nebuvo (2)

Paskutinysis, dar niekur neskelbtas genialaus teatro režisieriaus Eimunto Nekrošiaus interviu,...

„Spartan“ gedimai – tik ledkalnio viršūnė: be šių veiksmų neišgelbės ir naujas lėktuvas (234)

Gėda, absurdas, pinigų švaistymas. Tokie vertinimai ir pašaipos kaip keliauti pasipylė po to, kai...

Svarbus punktas, kurį pamirštama įtraukti į nuomos sutartį: pamiršę galite stipriai pasigailėti (36)

Vilnietis Tomas (vardas pakeistas – DELFI), po kelių mėnesių nuomojame bute susidūrė su...

Švedai šiurpsta: rado schemą, kaip šiukšlėm pripažintos mašinos Lietuvoje grįžta į kelius (288)

Skandinavijos šalyse į automobilius, importuotus iš Lietuvos, žiūrima ypač įtariai, ir ne be...

Vaizdingoje vietovėje įsikurusiam rajonui ekspertai piešia miglotas perspektyvas: jis turi vieną ryškų minusą (2)

Aukštieji Paneriai – daugiau pramoninis nei gyvenamasis rajonas, įsikūręs pietryčių...

LKL prezidentas – apie sujudimą Vilniuje, Sabo kadenciją, Šaro priekaištus ir Čeponį laida „Krepšinio zona“ (12)

Lietuvos krepšinio lyga skaičiuoja jau 26-tuosius savo gyvavimo metus, tačiau jai yra vadovavę tik...

Linkėdami gero tėvai daro vieną klaidą: kokio produkto nereikėtų duoti vaikams iki metų (1)

JAV pediatrijos akademija (AAP) pakoregavo seniau patvirtintas rekomendacijas, kaip tinkamai maitinti...

Žymiam fotografui teko teisintis dėl žodžių apie asocialus: „niekas nepasikeis, kol jiems bus leidžiama daugintis“ (307)

„Niekas nepasikeis, kol tiems asocialams leidžiama daugintis. Jeigu galėčiau pakeisti, tai...

Streiką pradėjo didžiausia Lietuvos mokykla: situacijos įkaitais tapo vaikai (290)

Antradienį neterminuotą streiką pradėjusios didžiausios Lietuvos mokyklos streiko komitetas...