Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson norinčius išmokti kepti ar patobulinti savo įgūdžius kviečia į video pamokas „Kepk nedelsiant“.
Beata Nicholson
© Tomo Bručo nuotr.

„Na, jūs manęs tikrai neįtikinsite, kad gamindami troškinį ir šaudami į orkaitę šokoladainį jaučiate tą patį. Tik ruošiant kepinius širdyje iš tiesų užgroja šventinis dūdų orkestras. Bėda tik ta, kad daugelis net nepabando savo jėgų kepinių pasaulyje, nes mano, kad tai sudėtingiausia, kas jiems nutikti gali virtuvėje... Todėl kviečiu visas ir visus nedelsti, atsilapoti langus, pasiraitoti rankoves ir kartu su manimi išbandyti naujus dalykus“,- sako Beata.

Receptus video pamokoms Beata rinkosi iš trečiosios savo knygos „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. Vis dėlto ką labiausiai norėtų išmokti kepti ji paklausė gausaus būrio gerbėjų Beatos virtuvės Facebook paskyroje. Ir ką gi - daugiausiai apklausos dalyvių norėjo išmokti kepti sveikuoliškus kepinius, naminę duoną ir pikantiškus pyragus/ tartus. To Beata ir mokys artimiausiose trijose video pamokose kiekvieną gegužės pirmadienį.

Pikantiški kepiniai – pirmosios pamokos tema

„Man jau seniai ne naujiena, kad lietuviai pamėgo įvairius mėsos ir sūrio pyragus. Būtent pikantiškų kepinių stalas buvo greičiausiai iššluotas per mano „Kepinių knygos“ pristatymą, jį teko pildyti net tris kartus... Aš pati be tokių pyragų neįsivaizduoju vasaros ar tiesiog didesnio draugų ar giminių susibūrimo. Jie yra nepamainomi išvykose, vakarėliuose ar galų gale pietums.

„Kepinių knygoje“ pateikiu 3 skirtingus pyragų variantus, o šioje video pamokoje gaminsime visų metų laikų favoritą – lašišos ir porų pyragą su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis.

Lašišos ir porų pyragas su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis

Beata kviečia kepti: pikantiški kepiniai
© J.Kuniskytės nuotr.

Jums reikės:

200 g miltų
100 g atšaldyto sviesto
4–5 šaukštų šalto vandens
Druskos

Įdarui reikės:

1 poro
40 g sviesto
150 g rūkytos lašišos
150 ml pieno
2 kiaušinių
3 šaukštų grietinės
1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių (galima mažiau, jei nemėgstate garstyčių)
Saujos krapų

Taigi pirmajai pamokai pasiruošiam šiuos produktus ir kimbam į gamybą.

Daugiau pikantiškų kepinių receptų galima rasti „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Slaptą planą pervilioti lenkus kūrė visai ne valstiečiai: pasikeitė tik viena esminė detalė (110)

Vilniaus kraštu Lietuvos politikai susidomėjo visai neseniai. Ilgą laiką niekam, išskyrus šiame...

Dėl lopinėlio žemės buvo paverstas žemgrobiu: 7 metus tampė po teismus (147)

Vilnietis Tomas Nenartavičius, pasakodamas savo istoriją, vis dar negali atsistebėti: 7-erius metus...

Viskas pasikeitė per naktį: oro uoste – „turistai“ su automatais, gatvėse pasirodė tankai (443)

„Sugedus lėktuvui“ nusileidę „turistai“ ir „ Aeroflot darbuotojai“ atstato automatų...

Vėl atversta „MG Baltic“ byla: užsiminta apie neteisėtai suvaržytą Masiulio laisvę papildyta 9.33 (81)

Po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos Vilniaus apygardos teisme vėl nagrinėjama politinės...

Į avariją Vilniaus pakraštyje pateko NATO kariai (11)

Antradienio rytą, apie 8 val., Vilniaus pakraštyje, Molėtų pl. ir Skersinės g. sankryžoje,...

Du pamėgti Adomaičio ginklai: išbandė rinktinėje, pasitelks ir klube (3)

Eimantas Bendžius ir Evaldas Kairys gimė pajūryje, bet krepšinio lopšiu jiems buvo sostinė....

„DELFI Šiandien“ – naujiena mobiliojo DELFI vartotojams (2)

Pagrindinis naujienų portalas DELFI atnaujino savo mobiliąją svetainę ir vartotojams siūlys ne...

Grupės „Mango“ lyderė Rima Petrauskytė-Paulauskienė laukiasi kūdikio: tai vėl naujas stebuklas (7)

„Prie to jausmo neįmanoma priprasti. Tai vėl naujas stebuklas“, – žurnalui „Stilius“...

Rusijoje pabranginta degtinė

Minimali degtinės (nepriklausomai nuo stiprumo) rinkos kaina Rusijoje rugpjūčio 20 dieną...

Nenoras valgyti – santykio su tėvais atspindys (1)

Turime problemą: mūsų penkerių metų dukrelė dažnai stokoja apetito, tiesiog atsisako valgyti....