Reikės:

3 virti burokėliai (kai jų neturiu, naudoju marinuotus),
2 nedideli svogūnai,
1 didelė morka,
6 pievagrybiai (naudokit miško grybus jei turite),
3 bulvės,
4 skiltelės česnako,
2 lauro lapai,
druska,
malti baltieji pipirai,
2 šaukštai acto,
aliejaus kepimui,
3 l vandens.

Į vandenį berkite smulkintas bulves. Keptuvėje įkaitinus aliejų apkepinkit smulkintus svogūnus, morkas, česnakus ir grybus. Kai bulvės truputį suminkštės, dėkite į puodą kepintas daržoves, berkite druską, pipirus, lauro lapus. Pavirkite 10 min. ir sudėkite smulkintus burokėlius ir supilkite actą. Jei reikia dar įberkite druskos. Viską užvirinus pavirkite 5 min. Valgykite su grietine.
Barščiai