Apklausę 200 žmonių tyrėjai atskleidė, kad vyrai, kurie flirtuoja darbovietėje, yra kur kas mažiau patenkinti savo darbu. Tai gali reikšti, kad meilingas elgesys gali kilti tiesiog iš nuobodulio negu iš aistros.

Paskesnė apklausa taip pat teigė, kad darbe flirtuojančių vyrų „emocinis išprusimas“ arba kitų žmonių jausmų suvokimas buvo žemesnis nei neflirtuojančių.

Antras tyrimas (ne pirmasis) davė suprasti, kad darbe flirtuojančios moterys savo darbe jautėsi kur kas laimingesnės, nei neflirtuojančios, tačiau tyrėjai mano, kad šie rezultatai galėjo būti tiesiog laimingas atsitiktinumas.

Psichologai iš Sario universiteto nusprendė ištirti teoriją, kad flirtavimas padidina šansus gauti paaukštinimą darbe.

Tyrimo vadovas dr. Adrian Banks sakė: „tyrimo rezultatai yra visiškai priešingi mūsų hipotezėms. Flirtavimas nėra kokybiškesnio darbo rodiklis, taip pat kaip darbe flirtuojantys vyrai yra kur kas mažiau patenkinti savo darbu. Gandas, kad flirtas padeda kilti karjeros laiptais, yra smarkiai neigiamas.“

Tada tyrėjai pradėjo antrą tyrimą, kuriuo norėjo išsiaiškinti, ar darbe flirtuojantys vyrai kuo nors skiriasi nuo savo kolegų.

Jie atrado, kad flirtuojančių vyrų emocinis išprusimas buvo žemesnis, t.y. vyrai kur kas paprasčiau suprasdavo kitų žmonių emocijas ir sunkiau kontroliavo savo jausmus.

Dr. Banks teigia, kad tai gali reikšti, jog jiems buvo kur kas sudėtingiau nuslopinti flirtavimą arba įvertinti savo veiksmus – jie buvo derami, ar ne.

Nors nebuvo aišku, kodėl flirtuojantys vyrai buvo mažiau patenkinti savo darbu, dr. Banks teigia, kad tai galėtų būti dėl nuobodulio.

Flirtas nėra būdas pasikelti pareigose, taip pat kai nedera flirtuoti, jūs to neturėtumėte daryti. Jis ne tik nepadės, bet gali ir pakenkti.“

Skaitydamas paskaitą britų psichologų asociacijos kasmetinėje konferencijoje Londone atskleidė, kad flirtas nėra tik romantiškas elgesys. Žmonės taip elgiasi ieškodami pagalbos ir norėdami pagerinti ar patobulinti savo santykių situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)