Tačiau gera žinia yra ta, kad jūs nesate pasmerkti iki dienų galo kartoti tos pačios vakarinės slunkiaus rutinos. Laisvu laiku po darbo galima nuveikti kažką produktyvaus! Tai, kas pagerins jūsų karjerą ir asmeninį gyvenimą, rašo lifehack.org.

Pirmos valandos po darbo privalumai

Visų pirma, svarbiausi dalykai.

Jei tik vieną valandą po darbo nuveiksite kažką, kas jums siejasi su produktyvumu, kas tai bebūtų – ar naujos kalbos mokymasis, ar automobilio modelio kūrimas – jūs jausite pasitenkinimą, todėl būsite laimingesni. Tai pagerins ir darbo produktyvumą. Laimingas darbuotojas dirba su didesniu entuziazmu ir anksčiau ar vėliau jūsų vadovas neabejotinai pastebės skirtumą.

Antra, neįmanoma darbo metu sistemingai mokytis kažko naujo ar skirti laiko hobiui. Tai ne tik atitraukia nuo darbo ir dėl to gerokai nukenčia asmeniniai rezultatai, bet netgi gali turėti priešingą poveikį darbo produktyvumui ir iš šono gali pasirodyti, kad jūs tinginiaujate. O štai po darbo jūs esate pats sau šeimininkas, tad galite nusistatyti sau asmenines taisykles ir skirti savo laiką kam tik norite. Būtent tokiu laiku jūs kasdien galite skirti valandą savo asmeninio tikslo ar tikslų siekimui.

Trečia, jei kasdien skirsite vieną valandą, ilgainiui galite pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Pavyzdžiui, jei kasdien po valandą mokysitės naujos kalbos, per metus būsite įgiję daug žinių ir praktikos, ir metų gale jau galėsite beveik laisvai susikalbėti. Taip kasmet galima išmokti po vieną kalbą!

Ir galiausiai, visada turėkite omenyje, kad įmonės jus gali samdyti arba paaukštinti priklausomai nuo tos veiklos, kuriai skyrėte tą vieną valandą po darbo. Pavyzdžiui, jei per metus puikiai išmokote italų kalbą, galite tai įrašyti į savo gyvenimo aprašymą. Tai jums pravers, jei kreipsitės dėl darbo į įmonę, kuri ieško konkrečią kalbą mokančių žmonių.

Kokios problemos kyla, kai po darbo nieko neveikiame?

Taigi, kas būna, kai po darbo neveikiame nieko, tinginiaujame? Ką reiškia nieko neveikti? Žmogus, kuris linkęs dykinėti, kurio požiūris į gyvenimą inertiškas, negali tikėtis, kad jo gyvenimas pasikeis savaime. Kai nieko nesiekiame, neturime tikslų, neprogresuojame, kaip galime tikėtis, kad ateitis bus geresnė nei dabartis? Kai kam gali visiškai užtekti to, ką jie jau turi. Bet jei jūs turite didesnių troškimų ir tikslų, neleiskite, kad jus įtrauktų dykinėjimo rutina.

Antroji problema, kuri gali kilti – jei patys save nugramzdinsite į stiprią, pastovią dykinėjimo rutiną, tai gali paveikti jūsų psichiką ir net pastūmėti į depresiją. Depresija jau savaime yra rimta problema, bet dėl jos taip pat neišvengiamai sumažės darbo produktyvumas, pablogės darbo sąlygos, pavyzdžiui, gali pašlyti santykiai su vadovybe, nukentės jūsų statusas darbe. Tad nusprendę vos vieną valandą per dieną praleisti kitaip, galite pakeisti visą savo gyvenimą.

Štai kaip galite naudingai praleisti laiką po darbo

1. Skaityti.

Taip, perskaitėte teisingai. Galite skaityti ką tik norite – negrožinę ar grožinę literatūrą, fantastiką ar biografijas, o gal siaubo romanus. Jei kasdien skaitysite po valandą, per savaitę perskaitysite po vieną knygą. Kuo daugiau skaitysite, tuo daugiau sužinosite. Tačiau skaitymas ne tik naudinga, bet ir maloni veikla. Be to, jei būsite apsiskaitę, būsite įdomesni pašnekovai, taip pat, jei skaitysite su darbu susijusią literatūrą, tai gali padėti jums kilti karjeros laiptais.

2. Pradėti vykdyti asmeninius projektus.

Tai ypač palanku jums kaip asmenybei, ypač, jei projektų nevykdote darbe. Projektai gali būti patys įvairiausi – interneto svetainės kūrimas arba savanoriavimas, svarbiausia, kad juos vykdydami jūs tobulėsite kaip asmenybė: išsigryninsite asmenines vertybes, suprasite komandinio darbo ir terminų svarbą, išmoksite, kaip reaguoti į jūsų darbo vertinimą ar kritiką. Šios savybės ir patirtis yra svarbūs ir siekiant sėkmingos karjeros.

3. Megzti ryšius.

Gerai žinoma, kad ryšiai yra neabejotinas pliusas ir karjeros, ir asmenybės raidos kelyje. Jums tereikia išeiti į žmones ir su jais susipažinti! Galite netgi susitarti su bendradarbiais susitikti po darbo.

Tai tik keli pavyzdžiai, kaip išnaudoti laisvą laiką po darbo. Ištrūkite iš rutinos ir sekite paskui savo širdies troškimus.

Viskas labai paprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)