Jaudintis nevertėtų, nes šis jausmas pažįstamas kiekvienam. Gera žinia ta, kad balso skambesys įrašuose dažniausiai būna iškreiptas. Labiausiai iškreiptas jis būna įrašant diktofonu. Deja, yra ir bloga žinia: net ir toks iškreiptas variantas kur kas artimesnis jūsų tikrajam balsui nei tas, kokį patys įsivaizduojate. Kaip gi išgirsti tikrąjį savo balso tembrą? Vienas itin paprastas būdas tai padaryti vis tik tikrai yra, rašo novate.ru.

Su diktofono efektu bent kartą yra susidūręs kiekvienas. Išgirsti savo balsą iš šono – smagi, tačiau tuo pačiu ir gluminanti patirtis, kartais netgi virstanti šokiruojančiu įspūdžiu. Juk įrašytas balsas skamba visiškai kitaip. Tenka pripažinti, kad kasdien kalbėdamiesi su artimaisiais girdime toli gražu ne tikrąjį savo balsą, o jo iškreiptą variantą, susiformuojantį, kai garso bangos sklinda pro skystį, pripildantį mūsų vidaus organus.

Panašu, kad balsui iš tikrųjų tenka įveikti nemažai kliūčių, tiesa? Aplinkiniai ir technika fiksuoja vibracijas, sklindančias iš gerklų ir pasiskirstančias ore, be jokių papildomų barjerų. Taigi mūsų balsas, toks, kokį girdime mes patys, ir tas balsas, kokį girdi kiti – du skirtingi dalykai.

Su technine šio reikalo puse lyg ir išsiaiškinta. Kaip gi galima išgirsti tikrąjį savo balsą, nedarant įrašo? Juk techniniai nesklandumai ir pačios įvairiausios kliūtys niekur nedingsta. Egzistuoja būdas, kurį ilgus metus naudoja vokalo dėstytojai.

Tereikia prie kiekvienos ausies priglausti po ploną aplanką, žurnalą ar kitokį ekraną, o tada ką nors padainuoti. Atlikę tokį triuką išgirsite balsą tokį, kokį kasdien jį girdi jūsų pašnekovai. Jei tai, ką išgirsite, jums nepatiko, nenuliūskite – tai tėra naujumo efektas. Laikui bėgant tikrai prie tokio jo skambesio priprasite.

Plačiau apie būdą – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)