Gyvenime sekasi ne visiems. Galima dirbti metų metus be jokių išeiginių ir vis tiek vos sudurti galą su galu, gauti tris universiteto diplomus ir nepadaryti karjeros, parašyti tuziną verslo planų, bet taip ir neįkurti nė vieno startuolio. Kuo žmonės, kuriems sekasi, skiriasi nuo paprastų mirtingųjų?

Jie tiki, kad sėkmė yra neišvengiama

Galima manyti, kad likimo numylėtiniai jau iš pradžių turėjo tai, ko neturime mes: talentą, idėjų, daug ryžto, kūrybiškumo, ypatingų įgūdžių. Tačiau tai netiesa. Visus sėkmingus žmones sėkmė aplankė per klaidas ir pralaimėjimus. Jie nepasidavė ir bandė toliau. Jei norite pasiekti puikių rezultatų, pirmiausia nustokite lyginti save su kitais. Nusistatykite tikslą ir įvertinkite, kaip arti jo esate.

Jie renkasi patys

Galima laukti metų metus, kol jus pripažins, pasirinks ar paaukštins pareigose. Tačiau tai nėra konstruktyvu. Šiandien internetas ir socialinė žiniasklaida suteikia beveik beribes galimybes parodyti savo talentą. Niekieno nepadedami, galite dalytis savo muzika, kurti ir reklamuoti savo produktus bei pritraukti investuotojų.

Jie padeda kitiems

Mūsų sėkmė yra susijusi su kitų žmonių sėkme. Gerai dirbantys vadovai padeda savo pavaldiniams įgyti naujų žinių, sukurti įdomius projektus ir taip pasiekti užsibrėžtų tikslų. Geras konsultantas sulaukia sėkmės, padėdamas klientams spręsti jų problemas, o tikrai sėkmingos įmonės gamina tinkamus produktus ir užtikrina klientams puikų aptarnavimą. Palaikydami kitus, artėjate prie savo pačių sėkmės.

Rankos paspaudimas

Jie žino, kad laimi kantriausias

Paradoksalu, bet laimi pastarieji. Taip atsitinka, kai konkurentai praranda kantrybę ir pasitraukia, pasiduoda, išduoda savo principus ir pamiršta vertybes. Konkurentai gali būti protingesni, geriau išsilavinę, turtingesni, bet jie pralaimi, nes nesugeba eiti iki pabaigos.

Kartais būna prasminga atsisakyti idėjų ir projektų, bet negalima atsisakyti savęs. Jei tikite tuo, ką darote, nepasiduokite.

Jie daro tai, ko nenori daryti kiti

Sėkmingi žmonės eina ten, kur niekas kitas nenori eiti, ir regi galimybes ten, kur kiti mato tik sunkumus. Priekyje tik duobės ir dygliai? Tuomet pirmyn!

Jie neužsiima kontaktų mezgimu, bet kuria realius santykius

Kartais kontaktų ir socialinių ryšių mezgimas tėra žaidimas skaičiais. Įvairiuose renginiuose galite prisirinkti 500 vizitinių kortelių, o socialinėje žiniasklaidoje susirasti 5 000 draugų, bet tai nepasitarnaus jūsų verslui. Jums reikia tikrų ryšių: žmonių, kuriems galite padėti ir kurie jumis pasitiki.

Kai kažkuo užsiimate, daugiausia dėmesio skirkite ne tam, ką gausite, o tam, ką galite suteikti kitiems. Tik taip įmanoma sukurti tikrus, tvirtus ir ilgalaikius santykius.


Jie imasi veiksmų, o ne tik svarsto ir planuoja

Strategija nėra produktas. Sėkmė pasiekiama ne planuojant, o veikiant. Išplėtokite idėją, suplanuokite strategiją ir kuo greičiau išleiskite produktą. Tada rinkite atsiliepimus ir jį tobulinkite.

Jie žino, kad lyderio vaidmenį reikia užsitarnauti

Tikri lyderiai įkvepia, motyvuoja ir leidžia žmonėms pajusti jų pačių vertę. Lyderiai yra tie, kuriais sekama ne todėl, kad reikia, bet todėl, kad to nori patys žmonės.

Jie nelaiko sėkmės varančiąja jėga

Jie daro tai, kuo tiki, ir dirba iš visų jėgų ne todėl, jog kažkas jiems pasakė, kad jie uždirbs pinigų ir sulauks pripažinimo. Jie tiesiog nemoka elgtis kitaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją