Kas yra vizualizacija?

Tai viena technikų, kurių naudojimas gali padėti mums pasiekti savo tikslų, įgyvendinti pačius didžiausius norus. Vizualizacija, naudodama mūsų sąmonę, padeda mums pamatyti ir suprasti tai, ko mes taip laukiame.

Kai vizualizuojame savo norus, mes kartu ir padedame juos įgyvendinti. Vienas pagrindinių vizualizacijos privalumų yra tai, kad ji prieinama visiems - jos technikas gali naudoti bet kuris žmogus, siekiantis įkūnyti savo gyvenimo tikslus.

Kaip naudotis vizualizacija

Svarbiausia vizualizacijos taisyklė - aiškiai įsivaizduoti, kad jūsų tikslai jau įgyvendinti ir jau turite tai, apie ką svajojate. Kai jūsų sąmonė aiškiai įsivaizduoja pasiekto tikslo rezultatą, ji stipriau motyvuojama šį tikslą įgyvendinti. Iš pradžių gerai apgalvokite, ko būtent norite pasiekti. Pastebima, kad vizualizacija veikia geriau, kai mes koncentruojamės į kažkokį vieną tikslą. Priežastis paprasta - susitelkę ties vienu tikslu, pačiu paprasčiausiu, mes tiesiog negaištame jėgų ir laiko neesminiams dalykams.

Vizualizacija panaši į meditaciją

Vizualizacijos procesas prasideda nuo visiško sąmonės išvadavimo nuo pašalinių minčių. Būtina sąlyga - viso dėmesio sutelkimas į tą konkretų tikslą, kurio siekiate. Geriau užsiimti vizualizacija tylioje vietoje, kur niekas negalės jūsų atitraukti nuo šio proceso.

Įjunkite vaizduotę

Aiškiai įsivaizduokite, koks taptų jūsų gyvenimas, jei tikslas jau būtų pasiektas. Pavyzdžiui, jei norite įsigyti naują namą, pasistenkite pamatyti save jame. Kaip vaikštote po jo kambarius, koks interjeras, kokios vazos lentynose, kaip atrodo svetainės kilimas. Pajuskite švaros ir gaivos kvapą, pasistenkite „prisiliesti“ prie sienų, lango, pabandykite įjungti šviesą, atidaryti duris, įeiti į kitus kambarius.

Pajuskite, kaip jums gera ir patogu šiame name. Galbūt išgirsite tyliai grojančią muziką, pajusite lengvą vėjelį - kuo realistiškiau ir konkrečiau vizualizuosite, tuo geriau įsivaizduosite savo tikslą ir jo siekimo būdą.

Kartokite vizualizaciją

Kuo dažniau vizualizuosite, tuo geresni bus rezultatai. Tai padės likti motyvuotiems ir neleis nukrypti nuo tikslo. Taip pat galite nupiešti savo vizualizaciją, ir visai nesvarbu, kad piešti nemokate. Svarbiausia, kad piešinys jums primintų jūsų svajonę ir kad jame būtų kertiniai elementai. Galima padaryti koliažą iškarpius iš žurnalų vaizdinius, kurie charakterizuoja jūsų tikslo rezultatus. Savo piešinį ar koliažą padėkite matomoje vietoje.

Tikėkite, kad pasieksite tikslą

Viena būtinų vizualizacijos sąlygų - visiškas dėmesio sukoncentravimas. Jūs privalote tikėti savo svajone visa širdimi. Įsivaizduojamas rezultatas turi būti maksimaliai detalus ir priartintas prie realybės.

Specialistų manymu, žmogaus sąmonė neskiria dabarties ir įsivaizdavimo. Todėl atliekant vizualizaciją sugebama programuoti sąmonę, lyg jau turime tai, ko trokštame. Kai tik pasieksite tos būsenos, iškart pajusite teigiamą nuotaiką, jėgų antplūdį ir ryžtą įgyvendinti tikslus. O juk pasiryžimas čia ir yra svarbiausias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)