1. Kuklūs, bet neretai genealūs žmonės. Jie paprastai visapusiškai išsilavinę, todėl dažnai apibūdinami kaip eruditai ar vaikščiojančios enciklopedijos. Domėtis tik viena sritimi jiems pernelyg nuobodu. Jie siekia aprėpti sunkiai aprėpiamas informacijos platybes, nes dega troškimu mokytis ir pažinti pasaulį, o jų gebėjimai jiems leidžia tai daryti. Tokiems žmonėms retai pristinga energijos. Jų galvose nuolatos kunkuliuoja galybė unikalių idėjų. Tokio žmogaus trūkumu galima pavadinti nenorą reikštis viešumoje, tam tikrą užsisklendimą, dėl kurio mažai kas žino apie šios asmenybės viduje slypintį potencialą.

2. Žmonės, kurie patys save sukuria. Kartais jie gali atrodyti pikti ir rūstūs, tačiau iš tikro yra švelnaus, netgi pažeidžiamo charakterio. Mokslai jiems einasi gana sunkiai ir mokosi jie tiktai prispirti būtinybės. Šie žmonės pasižymi neprasta intuicija, tačiau ji veikiau primena gebėjimą numatyti, o ne šeštą pojūtį, kadangi prireikus priimti optimalų sprendimą smegenyse tuojau pat užkuriami sumavimo, lyginimo ir apibendrinimo procesai. Šios asmenybės minusu galėtų būti polinkis klysti sprendžiant apie žmones, todėl jiems norisi patarti verčiau per žingsnį atsitraukti ir tik tada bandyti teisit, o dar geriau – visai neteisti. Dar tokiems žmonėms paprastai atrodo, kad jie nepakankamai įvertinti.

3. Realistai, jaučiantys tvirtą pagrindą po kojomis. Šie žmonės praktiški, mėgstantys viską apskaičiuoti, tačiau tai daro ne todėl, kad nori pasipelnyti kitų sąskaita. Gamta jiems paprastai būna atseikėjusi kūrybinių gebėjimų, kuriems būtinai atsiranda tinkama niša, kadangi šie žmonės žino, ko nori iš gyvenimo. Net veikdami savarankiškai jie paprastai pasiekia užsibrėžtus tikslus, tačiau jeigu pavyksta užsitikrinti kitų palaikymą, jie gali kalnus nuversti. Šiems asmenims tinka tokie epitetai kaip „ištikimas“ ir „rimtas“. Neigiamu jų bruožu galima laikyti nebent įsijautimą siekiant konkrečių rezultatų ir iš jo kylantį polinkį atitrūkti nuo realybės. Atminkite, kad objektyviai tikrovę pavyks įvertinti tiktai tuo atveju, jeigu laikysite ranką ant pulso.

4. Tai pastabūs ir smulkmeniški žmonės. Jie sugeba tarsi iš nieko kurti šedevrus – iš saujos smėlio supilti nuostabiausius rūmus ar teturėdami kelis centus sukaupti visą kapitalą. Šie žmonės puikiai tvarkosi ir su asmeniniu biudžetu, nesvarbu, kokio jis dydžio, ir su turimais resursais. Jų devizas – „Mažiau kalbų, daugiau darbų!“ Šie asmenys nelinkę girtis. Jiems priimtina monotonija, patinka tyla, ramybė. Vis dėlto kartais jiems ypač norisi priminti, kad bendravimas su įvairiais žmonėmis būtų tiktai į naudą, praplėstų turimas galimybes, todėl vertėtų ištrūkti iš komforto zonos ir kartais nebijoti rizikuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)