Kas nėra gyvenime pasvajojęs apie nuotykių kupiną kelionę ten, kur nėra jokių žmonių? Dabar puiki proga tai padaryti, ir net užsidirbti papildomų pajamų, rašoma purewow.com.

Australijos Tasmanijos parkų ir laukinės gamtos priežiūros tarnyba paskelbė, kad ieško Maatsuyker salos prižiūrėtojo. Tai atoki mažiau nei 2 kvadratinių kilometrų sala, esanti už apytikriai 10 km nuo pietinės Tasmanijos pakrantės.

Reikalavimuose kandidatams nurodoma, kad ieškoma pora (prioritetas teikiamas būtent porai, o ne pavieniams asmenimis – saugumo sumetimais) sveikata nesiskundžiančių, savarankiškų žmonių, kurie prižiūrėtų salos apylinkes ir joje esančius pastatus ir kasdien stebėtų orus bei juos registruotų ir rinktų duomenis Meteorologijos biurui.

Būsimieji darbuotojai įspėjami, kad evakuacija sraigtasparniu įmanoma tik iškilus nenumatytam pavojui ar nutikus nelaimei, bet šiaip teks gyventi vieniems be jokio ryšio su išoriniu pasauliu XIX amžiaus švyturio prižiūrėtojo name su keturiais miegamaisiais ir vienu vonios kambariu. Šalia namo yra daržas, kuriame galima užsiauginti daržovių.

Šiuo metu saloje gyvena Robyn Mundy ir jos partneris Gary Miller. Pora į salą atvyko pusmečiui.

„Šis darbas tikrai ne kiekvienam“, – sako pora. Čia laukia daug sunkaus darbo: taisyti vėjo sugadintus prietaisus, pjauti žolę, stebėti orus. Salą dažnai košia stiprūs vėjai, lyja maždaug 250 dienų per metus. Be to, čia labai nedaug patogumų: namas gana šaltas, maisto pusmečiui reikia atsivežti su savimi.

Jei vis dėl to susigundėte, paraiškas galima teikti iki sausio 30 d., tad dar galite spėti nusiųsti savo gyvenimo aprašymą, o tada pradėti po truputį svajoti apie naują, stebuklingą gyvenimą rojuje. Savanorių ieškoma ir darbui kitoje negyvenamoje saloje Bruny.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)