Apie tai „Marie Claire“ prašymu kalba verslo ugdytoja, instruktorė, mentorė ir asmeninio prekės ženklo ekspertė Anastasia Kere.

Atsiribojimas nuo vyresniosios kartos

Ne tiek nuo tėvų, kiek nuo močiučių ir senelių. Patikėkite manimi, kai sulauksite 40 metų, jums tikriausiai kils noras daug ką sužinoti apie savo giminę ir protėvius. Tačiau tuomet, deja, jau gali nebebūti, ko paklausti.

Jaunystėje vyresnio amžiaus giminaičiai dažnai atrodo itin nutolę nuo realybės. O iš tikrųjų realybė yra mumyse įdiegtos tėvų programos, kurias mamai ir tėčiui taip pat įdiegė jų tėvai. Tai nuostabi žmogiška grandinė, kurioje slypi atsakymai į daugelį svarbių klausimų

Troškimas kuo greičiau sukurti šeimą

Viena vertus, suprantama, kad jaunystėje meilės paieškos yra itin svarbios ir aktualios. Kita vertus, iki galo nepažinę savęs, bandome susirasti tinkamą partnerį. Argi verta stebėtis, kad ieškodami „tų vienintelių“, dažnai neapgalvotai puolame į vis naujus ir naujus santykius. Visa tai yra iliuzijos.
Pora

Jauniems žmonėms laikotarpį nuo 20 iki 30 metų geriau skirti savęs pažinimui. Pavyzdžiui, pradėti lankytis pas psichologą, analizuoti, kaip sutvarkyta mūsų psichika, pažinti save, tyrinėti mus supantį pasaulį, išsirinkti tas vietas, kurioje galėtum ypatingai „suskambėti“. O jūsų vertas partneris tikrai atsiras, kai tik suvoksite, kas esate ir ko jums reikia iš šio gyvenimo.

Nemokėjimas tinkamai elgtis su pinigais

Ši klaida tiesiogiai seka iš ankstesniame punkte padarytos klaidos. Sunku išmokti tinkamai tvarkyti piniginius išteklius, kai vienas iš „generalinių tikslų“ yra sukurti šeimą.
Asociatyvioji nuotrauka

Visų pirma, reikėtų nuspręsti, kuo norite užsiimti. Ir, galbūt, iki 30 metų išbandyti virtinę skirtingų krypčių, kad neturėdami šeimos ir vaikų, galėtumėte klysti, bandyti ir vėl klysti. Ir tada tikrai atrasite savo gyvenimo darbą, kuris teiks malonumą, užtikrins savirealizaciją, neš geras pajamas, bus atrama ir parama.

Svarbi kitų žmonių nuomonė

Ši klaida taip pat glaudžiai susijusi su ankstesnių punktų klaidomis. Savęs, savo verslo ir savo vietos gyvenime paieškos turėtų kilti iš vidinių troškimų, pomėgių ir poreikių. Kitų žmonių diktuojamas gyvenimo kelias paprastai tinka tik tiems, kurie jį diktuoja. O tam, kuris pasirinko „geriausią kryptį pagal kažkieno nuomonę“ ir nuėjo ne savu keliu, jis neretai tampa tragedija.
Asociatyvioji nuotr.

Tikriausiai dėl to suaugę ir, regis, vienoje ar kitoje veiklos sferoje jau įsitvirtinę žmonės kartais nusprendžia viską radikaliai keisti ir imasi naujos veiklos tiesiog nuo nulio. Žinoma, nereikėtų atmesti artimųjų patarimų, jeigu jie yra išmintingi ir teisingi. Tačiau žvelgiant plačiau, reikėtų paisyti savo polinkių.

Tėvų atstūmimas

Jaunystėje gali būti beprotiškai sunku priimti savo mamą ir tėtį tokius, kokie jie yra. Tačiau tai padaryti būtina. Jei atstumsite savo tėvus, metams bėgant pretenzijų jiems tik daugės. Ypač tuomet, kai patys susilauksite vaikų.

Taigi svarbiausia suprasti, pripažinti ir priimti tai, kad tėvai mus augino kitu laikmečiu, pagal kitus dėsnius ir taisykles. Tačiau jie mus besąlygiškai myli, nepaisant to, kad jų meilės išraiška mums ne visada būna aiški. Kitos mamos ir kito tėčio nebus. Jie myli mus, mes mylime juos. Bet kokius. Ir kuo greičiau tai suprasite, tuo visiems bus lengviau. Pakeisti kito žmogaus nepavyks, reikia mokytis jį priimti. Ir jausti dėkingumą už tai, ką turime.

Neteisingas santykis su savo kūnu

Tai gali būti tiek visiškas nesirūpinimas savo kūnu, tiek nekontroliuojamas ir dažnai beprotiškas susižavėjimas dietomis ir kitomis panašiomis priemonėmis. Galbūt vyrams yra kitaip, tačiau beveik visos moterys išgyvena šį savo kūno transformacijos etapą, bandydamos prisitaikyti prie visuotinai priimtinų grožio standartų.

Šiuo atveju tenka išmokti tiek priimti save, tiek filtruoti didžiulius mus pasiekiančios informacijos srautus. Ir atrasti gyvenimo būdo sistemą ne savaitei, o visam gyvenimui. „Asmeniškai aš pati, kai buvau jauna, net nežinojau, kaip noriu atrodyti. Tačiau šiuolaikinis jaunimas, manau, save vertina kur kas adekvačiau. Be to, jie turi galimybę sveiką gyvenseną paversti visaverte savo gyvenimo dalimi. Svarbiausia – šito nepamiršti“, – sakė A. Kere.
Nenoras mokytis iš klaidų
Asociatyvi nuotr.

Taip, taip, pagrindinė klaida yra manyti, kad visos klaidos buvo beprasmės – nedaryti iš jų išvadų, nesisemti vertingos patirties. Tačiau tai yra mūsų pačių kelias, mūsų pačių kopimas viršun. Teisingai elgiasi tie, kurie reguliariai analizuoja savo gyvenimą. Ir eina toliau, koreguodami planus pagal ankstesnę patirtį. Gyvenimas yra nuostabi dovana, žmonės – mokytojai, o mus lydintys įvykiai – žingsniai savęs pažinimo link.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)