Tegu bus gėda tam, kuris pagalvojo apie banalų seksą trise. Bent jau sekso instruktorius, kurių sparčiai daugėja JAV ir Didžiojoje Britanijoje, tokie apibūdinimai piktina.

Tokio specialisto paslaugos nepigios – viena valanda kainuoja apie 240 JAV dolerių (apie 637 Lt). Dažniausiai pagalbos į juos kreipiasi šeimyninės poros, kurių aistra išblėso arba kurie nerimauja, kad nebegali intymių santykių metu patirti malonumo.

Atvykęs į poros namus, instruktorius patogiai įsitaiso krėsle ir stebi, kaip pora mylisi, patyrusiu žvilgsniu fiksuodamas „technikos“ klaidas. Specialistas niekada poros nelanko tuščiomis rankomis. Dažniausiai jis atsineša įvairių sekso žaisliukų, moko sutuoktinius, kaip jais naudojantis patirti daugiau malonumo.

Yra ir pigesnis variantas – už 175 dolerius (464 Lt) instruktorius moko klientus per „Skype“.

Riba, tarp sekso instruktoriaus ir prostitucijos, itin plona. Mat kai kuriais atvejais už papildomą mokestį sekso guru gali partneriams teikti praktinius užsiėmimus.

Niujorke didžiulio populiarumo sulaukė viena šios krypties seksologijoje pradininkų 82-ejų Betty Dodson, kuri dėl garbaus amžiaus dabar moko tik kaip teisingai masturbuotis.