Tad gal verčiau nesistenkime būti tobuli kiekvieną dieną ir susitelkime vos į vieną nedidelį dalyką kasdien. Šie nedideli pokyčiai išties susisumuos, rašo purewow.com.

Pirmadienis: atsikelkite anksčiau

Atsikelkite dviem (gerai, bent jau viena) valanda anksčiau nei paprastai keliatės. Papildomą laiką išnaudokite bet kokiai veiklai, kuri likusią dienos dalį paverstų mažiau įtempta. Galite nuveikti namų ruošos darbus, kad nereikėtų jų daryti vakare. Arba ilgiau pasimėgaukite kava ir prabanga susiruošti neskubant.

Antradienis: pamėginkite organizuoti savo gyvenimą

Čiupkite rašiklį, popieriaus ir pabandykite sudaryti savo darbų grafiką. Kad nebūtų taip nuobodu, paįvairinkite jį įkvepiančiomis (ar šiaip linksmomis) citatomis, ypatingų įvykių datomis ir paprastomis užduotimis, kurios nėra vien tik „paimti drabužius iš cheminės valyklos“.

Trečiadienis: pajudinkite pirštus

Pasistenkite nenustygti vietoje. Teisingai išgirdote. Pajudinkite kojų pirštus, pakratykite pėdas, pasukinėkite savo rašiklį ir apsisukite ant kėdės. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad nedideli judesiai gerina kraujotaką galūnėse. Beje, tai dar smagiau daryti su ausinėmis ir mėgstamiausiu grojaraščiu.

Ketvirtadienis: suvalgykite šiek tiek šokolado

Nesikulklinkite ir pasimėgaukite šokoladu. Idealu būtų valgyti juodą šokoladą, bet tiks bet koks. Rimtai. Tyrimais įrodyta, kad šokoladas gerina kognityvinius rezultatus. Tai gali būti bet koks jūsų pamėgtas šokoladas.

Penktadienis: pasimėgaukite vakaru namuose

Venkite minių žmonių ir suplanuokite jaukų vakarą namuose su antrąja puse. Puikiai tiks jaukios flanelinės pižamos, užkandžiai ir naujausios pamėgto serialo serijos. Mokslininkų teigimu, poros, kurioms patinka tie patys televiziniai dalykai – tokie kaip televizijos šou ar filmai – patiria didesnį artumo jausmą.

Šeštadienis: išveskite pavedžioti savo (arba kažkieno kito) šunį

Išeikite su savo šuniu ramiai pasivaikščioti. Nekalbame apie privalomą šuns išvedimą į lauką pasisioti. Tiesiog leiskite savo Sargiui jums vadovauti. Leiskite jam apuostyti kiekvieną pagalį ir pasimėgauti laisve. Nepajausite, kaip lengvai ir paprastai nužingsniuosite tuos 10 tūkstančių žingsnių ir pasimėgausite galimybe susipažinti su apylinkėmis. Beje, jeigu neturite savo keturkojo, pasiskolinkite. Nauda bus ta pati, be to, turėsite galimybę įsigyti naują draugą keturiomis kojomis.

Sekmadienį: medituokite

Pabandykite dešimt minučių pamedituoti – tai padės įgauti jėgų jūsų laukiančiai naujai savaitei. Šiek tiek sutelkto dėmesio padeda sumažinti stresą, pagerinti miegą (tai labai svarbu sekmadienio naktį) ir sustiprinti kūrybines galias. Tai viskas, ko reikia, kad jaustumėtės žvaliai pirmadienio rytą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)