Po grožio parodą Sabina Repčenkienė vaikščiojo kartu su savo dukra, Londone gyvenančia vyresniąja dukra Ramune. „Šiais metais „Pelenė“ visiškai atsinaujino, džiaugiuosi, kad daug dėmesio skiriama profesionalams“, - sako grožio industrijoje dirbanti verslininkė. Ji įsitikinusi, kad kosmetologija – nepaprastai moteriška profesija. Nors atrodo, jog šį darbą gali dirbti bet kas, „Sothys“ kosmetikos atstovė Lietuvoje neabejoja, kad gerai dirba tik pasišventę žmonės.

„Kosmetologės darbas gali tau visą gyvenimą uždirbti duoną, tačiau jaunos merginos ne visada supranta, kad toji duona nebus pyragas, greičiau – juoda ir rupi. Nori tapti geru specialistu? Tuomet privalai daug mokytis. Kosmetikos ir kosmetologijos pramonė sparčiai žengia pirmyn, naujovių atsiranda kasdien, privalai spėti paskui.“

Dvidešimties metų patirtis S.Repčenkienei leidžia neabejoti – jei savo darbą darysi labai gerai, tikrai būsi įvertintas. Jei tikėsies plaukti paviršiumi, nieko nebus, šiandien klientai irgi daug supranta. Svarbu viskas - entuziazmas, kūryba, profesionalumas ir mokėjimas pasirinkti svarbiausius dalykus. „Jei prisistatysi gražių buteliukų ir lauksi klientų, nieko neįvyks“, - tikina Sabina, kosmetologams du kartus per mėnesį rengianti seminarus.

Ar neknieti tapti dėstytoja? „Oi, ne, - šypsosi. – Žengiu į septintą dešimtį, noriu būti laisva, noriu dirbti, kada noriu, manau, kad po daugybės darbo metų nusipelniau neturėti rėmų.“

Paroda „Pelenė“ vyksta balandžio 10-12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Parodoje dalyvauja per 250 grožio industrijos kompanijų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt