Tyrime dalyvavo 554 visu etatu dirbantys savo srities profesionalai, uždirbantys daugiau kaip 30 tūkstančių dolerių per metus ir dirbantys įmonėse, kuriose ne mažiau 50 darbuotojų, skelbia "Forbes".

Tyrėjai apklausė dalyvius apie telefono naudojimo formaliuose ir neformaliuose susitikimuose įpročius. Buvo domimasi, ar jie atsakinėja į skambučius, rašo ar skaito el. laiškus, naršo internete ar kitaip naudojasi išmaniuoju telefonu

Tyrimo rezultatai:

• 86 % mano, kad formalių susitikimų metu nemandagu atsiliepti mobiliuoju telefonu.
• 84 % mano, kad netinka rašyti žinutes ar elektroninius laiškus.
• 75 % mano, kad negalima formalių susitikimų metu ir skaityti žinučių ar laiškų.
• 66% mano, kad jokių susitikimų metu nedera naudotis telefonu.

Šie rezultatai nenustebino Reger‘io Lipson‘o, vadovaujančiojo direktoriaus, ,,The Lipson Group“ įkūrėjo, kuris teigė, kad galima daryti išvadą, kad telefono naudojimas susitikimų metu yra vienas labiausiai smerkiamų dalykų.

Kodėl tiek daug žmonių, ypač tų, kuriems gerai sekasi, mano, kad naudotis išmaniaisiais telefonais susitikimų ir posėdžių metu nereikėtų ir kodėl tai laiko netinkamu elgesiu?

Pagarbos trūkumas. Jums atrodo, kad informacija telefone svarbesnė nei pokalbis susitikime, taip pat zmones, su kuriais bendraujate telefonu, jums įdomesni, svarbesni.

Dėmesio trūkumas. Jūs nesugebate susikaupti vienai temai vienu metu, kad daug ką galima atlikti vienu metu tėra mitas.

Nesugebėjimas klausytis. Jūs neparadote, kad esate susikaupęs pokalbiui, nemąstote ir nesiklausote.

Valios trūkumas. Jūs elgiatės kaip Pavlovo šuo, kuris reaguoja tik į instinktus – jūs reaguojate į žinutės pyptelėjimą ar telefono skambutį.

Nuomonės apie telefono vartojimą priklauso ir nuo amžiaus. Jaunimas tris kartus augiau nei tie, kam virš keturiasdešimt, teigia, kad žunučių ir pašto tikrinimas susirinkimų metu – nieko bloga. Tačiau šis skirtumas gali paveikti jaunesnių žmonių karjeras, nes vyresni atrodo patikimesni.

Svarbu būti atviriems ir darbi vietoje, bendravimas labai reikalingas. R. Lipsonas pasakojo, kaip vienas jo klientas paėmė senųjų vakarų pavyzdį. Jis padėjo pire įėjimo krepšį, tarsi norėdamas pasakyti ,,palikite visus savo ginklus prie durų“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)