Stuart Diamond „Gaukite daugiau“ – tai knyga apie tai, kaip derėtis gyvenime ir darbe, ji padeda ugdyti tinkamus derybų įgūdžius. Autorius teigia, kad gerbdami kitų emocijas ir supratimą, išpešite daugiau, nei vadovaudamiesi vien logika.

Knyga

„Įprastai mums derybos asocijuojasi su loginiais sprendimais, bet autorius akcentuoja tai, kad labai svarbu išlikti žmogiškiems, pasitelkti ir emocinį intelektą. Jo naudojimas derybose su tam tikromis strategijomis gali mums daugiau padėti“, – sako literatūros apžvalgininkė.

Pateikiamos 12 svarbiausių strategijų, kurias šis derybų profesionalas suformulavo per savo ilgametę praktiką. Stuart Diamond biografija yra įspūdinga – jis mokėsi ir dėstė įvairiuose universitetuose, vedė mokymus verslo ir valstybinėms įmonėms, turi daug apdovanojimų. Ši knyga – solidus veikalas, nes autorius savo įžvalgas pagrindžia realiais pavyzdžiais. Žinomas derybų specialistas siūlo priemones, kuriomis gali pasinaudoti bet kas ir bet kokioje situacijoje – tariantis su savo atžalomis, tarpusavio santykiuose, darbe, kelionėse, parduotuvėse, versle, politikoje, bendraujant su skirtingomis kultūromis, partneriais ir konkurentais. Knyga parašyta paprastu, pagauliu stiliumi, kai nereikia išankstinio pasirengimo ar specialių žinių. Knyga Amazon.com pripažinta ir išrinkta viena iš 25-ių geriausių lyderystės ir derybų mokančių leidinių.

Knyga

Antroji knyga – Kelly Corrigan „Papasakok man daugiau“ yra apie moteris, jų silpnybes, vidinę galią ir išmintį, kurią kaupia susidurdamos su vis naujais iššūkiais. Skaitydamos moterys jausis tarsi pokalbyje su artima drauge, kuriai galima papasakoti viską.

Knyga tiks ir vyrams, kurie nori geriau patyrinėti moters pasaulį. Tai jautri ir asmeniška istorija, daug autorės biografijos faktų. Ką reiškia palaidoti artimiausius, sirgti sunkia liga, ką reiškia būti dukra, žmona, drauge, kaip susitaikyti su savim ir priimti kitą. Kaip semtis gyvenimo džiaugsmo kasdienybėje. Nepagražinta buitis ir būtis – tokiais žodžiais galima apibūdinti šią knygą. Tai pat skaitytojai galės lengvai empatizuotis, nes tam tikros patirtys bus atpažįstamos. Autorė rašo atvirai, nepagražindama savo gyvenimo patirčių. Tai jautri ir labai tiksli knyga apie emocijų kalnelius.

Knyga

Dar viena knyga – tai Harriet Lerner „Pykčio šokis“. „Ši knyga pirmą kartą buvo išleista 1985 metais ir susilaukė sėkmės, bet pati autorė taip pat patyrė kartėlio ir pykčio, nes knygos kelionė iki skaitytojo buvo nelengva“, – pasakoja L.Buividavičiūtė.

Pradžioje autorė sutarė su viena leidėja, kuri vėliau ją atleido, paskui pasamdė ir vėl atleido, abejodama autorės, kaip žymios psichoterapeutės įgūdžiais. Buvo daug abejojančių parašyta knyga, bet autorė nepasidavė, įsiklausė į pastabas, tobulino savo gebėjimus ir štai turime puikiu ir kartu paprastu stiliumi parašytą ir šiomis dienomis labai aktualią knygą.

Knyga labiau subalansuota moterims, nes kalba apie moterų pyktį, bet rekomenduojama skaityti ir vyrams. Autorė teigia, kad pyktis, kaip ir visi jausmai, nėra nei geras, nei blogas. Tai natūrali emocija, rodanti, kad kažkas kėsinasi peržengti mūsų nustatytas ribas. Knygos tikslas – parodyti, kad pyktis turi būti ne griaunamoji, o konstruktyvi varomoji jėga, padedanti siekti užsibrėžtų tikslų, tvarkantis su savo emocijomis ir išgyvenimais.

Autorė knygoje pateikė eilę pavyzdžių su kebliomis situacijomis. Pavyzdžiui, situacijos, kai mama savo suaugusiai dukrai dažnai nurodinėja, abejodama jos įgūdžiais tvarkytis namuose, su vyru ar vaikais. Parodoma, kaip nubrėžti ribas, kalbantis su mama. Arba kaip elgtis, kai senstantis tėvas reikalauja vis daugiau dėmesio, o dukrai kartais sunku pildyti visus reikalavimus. Autorė atskleidžia daug subtilių niuansų, kaip elgtis su kylančiu pykčiu, kaip kalbėtis su kitu žmogumi. Knyga moko atrasti tikrąsias savo pykčio priežastis ir panaudoti pyktį svarioms ir prasmingoms permainoms santykiuose su artimaisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)