„Gebėjimas išreikšti emocijas – yra energijos perteklius.  Kai žmonės emocionalūs – jie spinduliuoja energiją, vadinasi, pas juos atsiranda charizma, tokia gyva atmosfera aplink juos“, - "Žinių radijo" laidoje „Pasaulis pagal moteris“ sakė A. Pabarčiūtė.
 
Ji paaiškino, kad emocinis intelektas – tai gebėjimas reguliuoti savo emocijas, kai žmonės yra ramūs, bet neužspaudžia emocijų – tuo pat metu gali būti kūrybingi ir spontaniški.  Žemo emocinio intelekto žmogų,  A. Pabarčiūtės teigimu, galima atpažinti negatyviose situacijose – tokie žmonės nesivaldo, neigiamomis emocijomis apipila aplinkinius. Žemą emocinį intelektą gali turėti ir iš pažiūros labai ramus žmogus:
 
„Tačiau gali būti žmogus, kuris visas emocijas suspaudęs, jis taip pat žemo emocinio intelekto. Toks žmogus gali atrodyti šaltas ir racionalus, bet patekęs į negatyvią situaciją gali netikėtai sprogti – tiek pas jį jau blogo prisikaupę“, - kalbėjo A. Pabarčiūtė.
 
Lektorės teigimu, aukšto emocinio intelekto žmogus pasižymi vidine ramybe kūrybiškumu, spontaniškumu ir empatija.
 
„Žmogus, turintis ypatingai aukštą intelektą, moka  bendrauti rezonanse, jis turi  išvystytą empatija, jis bendrauja girdėdamas kitą žmogų. Jis gali suvokti, kaip kitas žmogus jaučiasi, kai jis kalba. Visos žvaigždės, kurios yra kažko yra pasiekę, tapę savo srities profesionalais, naudojasi empatijos įgūdžiu. Jei naudojiesi empatijos įgūdžiu, nesvarbu, kas tu bebūtum – ar tu jurginų augintojas, ar darai karjerą, kuri savo verslą, ar esi menininkas, visą laiką jaučiasi, kad tas žmogus girdi kitą žmogų“, - kalbėjo A. Pabarčiūtė.
 
A. Pabarčiūtė tikina, kad tokie žmonės pasiekia aukštus rezultaltus bet kur, kur jie dirba, auga ir tobulėja – tokie žmonės, pasak jos, gyvena kokybiškai. 
 
Lektorė sako, kad išlavinti emocinį intelektą galima tada, kai šalia žmogaus atisranda kitas aukšto emocinio intelekto žmogus – tokį žmogų stebint, galima iš jo mokytis ir perimti emocijų reguliavimą.
 
A. Pabarčiūtė pasakoja, kad ji, išlavinusi savo emocinį intelektą, ne tik patobulėjo kaip dainininkė, bet ir išmoko būti lydere:
 
„Mano balso diapozonas neregėtai prasiplėtė, įgavau labai specifines galimybes dainuoti, neregėtai išaugo kūrybinis potencialas, atėjo pasitikėjimas savimi, ėmiau kurti pati savo unikalius projektus, realizavau savo svajones. Atradau dar vieną talentą, kad aš galiu mokyti žmones – pasirodo, galiu ir lyderiauti, ir vesti grupes, nors anksčiau buvau intravertiška. Būtent dėl išlavinto emocinio intelekto, išmokau viešai bendrauti, skaityti paskaitas, vesti užsiėmimus, ir tai tiesiog pakeitė gyvenimą“, - kalbėjo A. Pabarčiūtė.
 
Ji tikino, kad jau 9 metus jos asmeniniai santykiai yra nuostabūs, be jokių konfliktų. Jau kuris laikas emocinio intelekto A. Pabarčiūtė moko jo  kartu su Rimvydu Židžiūnu įkurtoje „Moters magijos mokykloje“, kur mokosi ne tik moterys.
 
„Emocinis intelektas moteriai būtinas, kad ji išmoktų reguliuoti savo emocijas, ne kontroliuoti, o nusiraminti, įgauti savo vidinį centrą ir išmokti būti tose emocijose, kurios jas atskleidžia.  Jeigu moteryse pradeda dominuoti teigiamų, o ne neigiamų emocijų fonas – jos gali labai didelį poveikį aplinkai padaryti ir įnešti spalvas į asmeninį gyvenimą“, - pasakojo A. Pabarčiūtė.
 
Visą laidos įrašą galite išgirsti čia

Laida „Pasaulis pagal moteris“ transliuojama antradieniais 10.10 val.