Blogiausia, ką šiuo atveju galite daryti, – liūdėti ir kęsti. Toks elgesys gali atrodyti saugiausias, nežalingas, tačiau ko jūs laukiate? Antro gyvenimo nebus.

Jei norite kažką keisti, raskite drąsos ir keiskite. Jūsų dėmesiui – penkios profesijos, kurių imtis galima gana greitai, be to, nebereikia trejus ar ketverius metus krimsti mokslų, lifehack.org.

1. Mokymas

Pradėti mokyti vyresniame amžiuje – puikus sprendimas, tai įdomus darbas. Daugelis pradeda dirbti mokytojais žali, vos baigę mokslus ir dažniausiai po 10–15 metų jaučiasi išsikvėpę, praradę susidomėjimą, aistrą, kuri paskatino juos rinktis mokytojo profesiją.

Jei pradėsite mokytojauti vėliau, greičiausiai pajusite darbo pokyčio džiaugsmą, atsiras galimybė perduoti ne tik sukauptas žinias, bet ir patirtį.

Jei turite universitetinį išsilavinimą, tapti mokytoju tikrai nesudėtinga. Tereikės pabaigti kursus, o tai galima padaryti dar tebedirbant sename darbe. Labai greitai tapsite veikliu mokytoju, pasiryžusiu įnešti žinių ir permainų ir jaunų žmonių gyvenimą.

2. Laisvai samdomas darbuotojas

Daugumai žmonių nepatinka tai, kad darbe jiems nurodoma, liepiama, ką daryti. Jei dirbate kokioje nors įmonėje, beveik garantuotai bus viršesnes pareigas užimančių asmenų, kuriems reikės paklusti, bus mokymų savaitgalių, bus įmonės kalėdinių vakarėlių ir t. t. Argi nebūtų puiku, jei galėtume dirbti mėgstamą darbą ir būti pats sau direktorius?

Tapti laisvai samdomu darbuotoju – puikus variantas tiems, kas mėgsta savo darbą, tik nori turėti daugiau laisvės. Minusas – kas mėnesį negausite atlyginimo, negausite vienokių ar kitokių darbo įmonėje teikiamų privalumų, bet užtai bus laisvės pojūtis, kurio taip trokštate.

Tapti laisvai samdomu darbuotoju vienų profesijų atstovams patogiau nei kitų, bet iš esmės tai įmanomas sprendimas daugumai profesijų. Reikia pasiruošti netikėtumams, paskui žengti drąsų žingsnį, na ir tikrai pavyks.

3. Karjera socialinėje žiniasklaidoje

Praktiškai visi praleidžiame daugiau laiko socialiniuose tinklalapiuose, nei reikėtų. Jei jūs – vienas iš tokių žmonių, galite pasitelkti visus įgytus įgūdžius ir pradėti visiškai naują veiklą.
Kasdien vis daugiau įmonių perkelia veiklą į socialines medijas. Jei pademonstruosite, kaip sumaniai mokate tvarkyti savo paskyras, daugybė žmonių norės, kad padarytumėte tai už juos.

Galbūt kiek užtruksite, kol įsitvirtinsite šioje srityje, bet tikrai galite pradėti dairytis, tebedirbdami esamame darbe. Kodėl gi neištyrus vandenų?

Kaip ir pradėjus bet kokią naują veiklą, labai greitai įsitikinsite, kad mesta sniego gniūžtė virsta nauju gyvenimu.

4. Gilinkite per mažai vertinamus sugebėjimus

Dauguma žmonių šiais laikais didžiąją gyvenimo dalį gyvena internete. To nė nepastebėdami, turime sugebėjimų, kokių neturėjo vyresnės kartos – daug išmanome apie įvairias technologijas, mokame naudotis kompiuteriu ir t. t. Šauniausia tai, kad bazinius sugebėjimus lengvai galima ištobulinti ir tapti vienos ar kitos srities specialistu.

Veikiausiai daug aspektų jums ne prie širdies, jei galvojate keisti darbą. Bet tikriausiai yra ir patinkančių aspektų? Tiems, kas kasdien turi kontaktų su internetu, atsiveria milijardai galimybių.

Jums patinka tobulinti įmonės interneto svetainę ir profilį socialiniuose tinklalapiuose? Puiku, ženkite į naują lygį ir tapkite tinklalapių kūrimo dizaineriu. Mėgstate skaityti su darbo sritimi susijusius straipsnius, tinklaraščius? Nuostabu – juk galite tapti žmogumi, kurio straipsnius ir medžiagą skaitys kiti. Jau rašote?

Žavumėlis – juk daugybė kompanijų nori, kad jų profilis internete būtų kuo geriau atrodantis ir pirmautų paieškų sistemose.

Dauguma žmonių per dieną atlieka daugybę užduočių vienu metu, mums tai darosi savaime suprantama. O iš tiesų panagrinėjus, ką kasdien darote darbe, nustebtumėte, kaip lengvai visa tai galima paversti nauja profesija.

5. Įkurkite nedidelį savą verslą

Jei nemėgstate savo darbo, viena iš svariausių priežasčių, kodėl jį dar dirbate, turbūt ta, kad gyvename iš gaunamo atlyginimo. Reikia turėti pinigų, bet labai liūdna, jei didžiąją mėnesio dalį esate nelaimingi, nepatenkinti.

Ar nevertėtų kiek susiveržti diržo ir pradėti taupyti nedideliam savo verslui? Taip, tai rizikingas sumanymas. Jei nepavyktų, dingtų visos santaupos, liktumėte be darbo. Bet tai – prasčiausias scenarijus. Jei ketinate pradėti veiklą srityje, kuri jums įdomi, teikia džiaugsmo ir kurią išmanote, nėra priežasčių, kodėl neturėtumėte pabandyti.

Pagalvokite, kaip smagu kas rytą keltis iš lovos ir dirbti pagal savo planą, taip, kaip norite būtent jūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)