Įmonė „Coexist“, kurios veikla – muzikos ir meno renginiams skirtų patalpų nuoma, paskelbė, kad savo darbuotojoms suteiks galimybę mėnesinių metu imti laisvadienius, kad jos galėtų pailsėti ir atsipalaiduoti, ir kad joms nebereikėtų dirbti sukandus dantis iš skausmo ar jaučiant kitus nemalonius mėnesinių simptomus, rašoma nytlive.nytimes.com.

Viena iš „Coexist“ vadovių, Bexas Baxteris, paaiškino, kaip kilo tokia mintis.

„Per ilgus metus man teko vadovauti kolektyvams, kuriuose daug moterų, ir esu mačiusi darbuotojų, kurios per mėnesines darbe vaikšto kone dvilinkos iš skausmo, – pasakoja ji. – Nepaisant didelio diskomforto, jos negali eiti namo, nes oficialiai juk neserga. Tai yra neteisinga. Įmonėje „Coexist“ mes stengiamės būti labai supratingi.“

B. Baxter tikisi, kad naujoji politika leis sukurti malonesnę darbo aplinką įmonėje, kurioje dirba 24 moterys ir septyni vyrai.

„Coexist“ mes vadovaujamės „pasitikėjimo, meilės ir žaidimo“ principu, visi darbuotojai gerbia įmonę ir investuoja į ją daugiau nei 100 proc. savo jėgų, tad tikrai nemanau, kad kas nors norės pasinaudoti šia naująja politika ir mus apgauti.“

Vadovės teigimu, darbuotojos neprivalo imti laisvadienių per mėnesines, jos gali nedirbti tik jei pačios taip nori.

Manoma, kad „mėnesinių laisvadieniai“ neturi precedento pasaulyje, bet, kaip rašo „New York Times“, gali būti, kad šioje įmonėje greitai gali atsirasti dar vienas precedentas – kai septyni įmonės darbuotojai vyrai peršals ir paprašys įmonės priimti įsaką dėl „vyrų gripo laisvadienių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)