Terminas „metapranešimas“ yra rinkodaros sąvoka, žyminti visą įspūdį, kurį darote bendraudami su žmonėmis. Tai atmosfera, kuri atsiranda už (meta) to, ką jūsų sakote (jūsų pranešimas). Štai pavyzdys.

Jūs sėdite priešais būsimąjį darbdavį per pokalbį dėl darbo. Sakote: „Aš tikrai noriu būti jūsų kompanijos dalis. Penkerių darbo metų patirtis ir išsilavinimas suteikia man visa, kad galėčiau būti sėkmingas jūsų prekybos atstovas.“

Iš pažiūros tai atrodo visai įtikinama.

Bet jei sakote tai su špinatu tarp dantų, skustuvo žyme ant smakro ir dėvėdami nevienodas kojines, tai jūsų pranešimas bus toks: „Aš ne taip jau ir noriu prisijungti prie jūsų kompanijos, nes negalėjau netgi surasti laiko padoriai susitvarkyti. Jei jūs prileisite mane prie savo klientų, padarysite milžinišką klaidą.“

Tai tik vienas pavyzdžių, kaip nevykęs metapranešimas gali sugriauti kitu atveju palankų įspūdį. Norint to išvengti ir sėkmingai siekti karjeros, gyvybiškai svarbu, kad išsistudijuotumėte kiekvieną darbo paieškos aspektą.

Atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus.

Įsitikinkite, kad jūsų CV glaustas, aiškus ir įtikinamas. Naudokite geriausias kanceliarines priemones geriausiam pranešimui.

Elektroninio pašto adresas turi būti dalykiškas. Jei dabar naudojate krokodilas@xxx.com, pats laikas pakeisti jį į V.Pavardenis@delfi.lt ar kažką panašaus.

Įsitikinkite, kad jūsų pranešimai trumpi ir konkretūs. Jokių juokų, garsios muzikos ar šunų lojimo fone.

Tvarkingai susišukuokite, kad eidami į interviu atrodytumėte idealiai. Išsiskalbkite ir išsilyginkite drabužius. Ir niekuomet nevalgykite špinatų salotų prieš interviu…

Jūsų siunčiama žinutė gali kalbėti garsiau už jus. Įsitikinkite, kad ji sako: „Pasamdykite mane. Jūs nesigailėsite!“ Sėkmės!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją