Saviugdos revoliucionierius, tinklaraštininkas, rašytojas ir verslininkas, gimęs Lietuvoje, du metus brandino savo naująją knygą „Laimingi šunsnukiai“. Tai jau trečiasis autoriaus kūrinys (pirmosios dvi knygos skirtos verslo pasauliui), gimęs iš rašytojo tinklaraščio „Monaco.lt“.

Taip pat neseniai startavo Alex Monaco ir olimpietės Ingos Stasiulionytės sukurta saviugdos sistema, siekiantiems iš gyvenimo išspausti maksimumą. Šis projektas praėjusiais metais buvo aukštai įvertintas prestižiškame Masačusetso technologijos institute. Tiesa, kol kas projektas skirtas tik anglakalbiams (onbotraining.com).

„Facebook‘e“ daugiau nei 20 tūkst. gerbėjų armiją turintis Alex Monaco provokuoja įžūliais, kartais agresyviais, tačiau įkvepiančiais ir paveikiais straipsniais. Įtraukia autoriaus sugebėjimas žaisti metaforomis, hiperbolėmis ir vaizdingais palyginimais. Beskaitant atrodo, kad Alex Monaco stovi šalia ir rėkia tiesiai tau į ausį, kad imtumeis veiksmų, nes „kuo mes dažniau dirbsime su savo svajone, tuo greičiau ją pasieksime“.

Autorius meta iššūkį nesibaigiantiems ir ne visada pagrįstiems skundams ar baimėms dėl gyvenimo, darbo, santykių ir skatina keisti netenkinančius dalykus užuot verkšlenus. O griežtas žodis – tarsi spyris į užpakalį, raginantis atsakingiau elgtis su savo tikslais.

Skamba nejautriai? Nemandagiai? „O kiek kartų per dieną mintyse tu įžeidinėji pats save?“ – retoriškai klausia Alex Monaco. Niekada nevėlu tapti vienu iš tų laimingų šunsnukių! Jeigu jaučiatės „užstrigę“, nepavyksta išspręsti problemų, nebeturite motyvacijos, o svajonės taip dramatiškai tolsta, kaip greitai bėga dienos ir, atrodo, kad ne jūs kontroliuojate savo gyvenimą, o gyvenimas jus – nelaukite, kol pasieksite nesėkmių maratono finišą. Nelaukite dar vieno pirmadienio ryto. Visi rytai bus vienodi – gimtadienio, vardadienio, Naujųjų metų – jei jūsų veiksmai bus tokie pastebimi kaip lėtinis apendicitas.

Alex Monaco įžūliai drąsus, tačiau tik todėl, kad pats savo kailiu patyrė stiprių gyvenimo smūgių, atvedusių jį ten, kur yra šiandien. Patirtys rašytoją tik sustiprino, todėl knygoje jis yra visiškai nuoširdus bei atviras su skaitytojais. Alex Monaco dalinasi savo istorija, kuri yra puikus pavyzdys, jog išvykimas iš Lietuvos problemų neišsprendžia, nes „dekoracijos nieko nekeičia“.

Todėl tiems, kam nenusispjaut ant savo gyvenimo ir svajonių, autorius siūlo susitvarkyti su problemomis čia, Lietuvoje. Visi patarimai, pavyzdžiai ir metodai atskleidžiami knygoje „Laimingi šunsnukiai“, į kurią, kaip sako pats Alex Monaco, jis įdėjo visą savo širdį.

Pasak rašytojo, knygoje rasime atsakymus, į dažniausiai sau užduodamus saviugdos klausimus. „Laimingus šunsnukius“ sudaro keturi skyriai:

pirmasis pasakoja, kas yra kokybiškas gyvenimas;

antrajame nagrinėjamos priežastys, kodėl žmonės „pramiega“ svarbiausius dalykus;

trečioje dalyje atskleidžiama, kaip pats Alex Monaco sprendžia problemas, kokius naudoja metodus ir kaip sau neleidžia sustoti;

ketvirtajame skyriuje sužinome, ką pasieksime padarę tai, ko visada troškome ir kas laukia po to.

Autorius sako, kad „Laimingi šunsnukiai“ – knyga-gidas, kurią galima skaityti ne kartą, nes joje atrasime vis naujų dalykų, kurių anksčiau nepastebėjome, nesupratome. Vis dėlto, svarbu ne tik tai, ką perkaitysime, o kaip tuo pasinaudosime. Ar išmoktume važiuoti riedučiais, vien tik žiūrėdami į važiuojantį draugą? Kad „Laimingi šunsnukiai“ netaptų tik teorija, mes patys turėsime imtis veiksmų.

„Dažniausiai žmonės galvoja, kad jie pradės kokybiškai gyventi, kai užsidirbs daug pinigų. Bet jie klysta, daugiau uždirbantys žmonės nekvėpuoja geresniu oru, neperka geresnių degalų automobiliui, visi einame į maximas ar norfas. Ar turtingas žmogus, įšokęs į Palangos jūrą ir joje plaukiodamas, gali patirti geresnius pojūčius? Ar jo pasitikėjimas savimi bus vis dar toks pat didelis, kai prabangus automobilis liks stovėjimo aikštelėje toli už kopų? Kokybišką gyvenimą, mano manymu, gyvena tie, kurie gerbia tai, ką turi, kurie patirdami gyvenimo smūgius, tampa išmintingesni.“ – štai ką sako Alex Monaco žmonėms, trokštantiems kokybiškesnio gyvenimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)