Štai kelios autoriaus mintys:

1. Atpažinkite idiotus kuo anksčiau. Suprantama, kad gyvenimas natūraliai pametėja įvairiausių problemų ir kartais pritrūksta laiko ramiai prisėdus pamąstyti kas ir kaip. Vienok, svarbu suprasti, kad kuo anksčiau identifikuosite idiotą, tuo daugiau savo nervų, laiko ir kitokių resursų sutaupysite. Paprastai, tai yra asmenys, kurie negeba išgirsti jūsų racionalių argumentų, pamatyti situacijų iš skirtingų perspektyvų, mąstyti lanksčiai.

2. Nebandykite idiotų pakeisti. Idiotai nesikeis, todėl nešvaistykite tam savo pastangų.

How To Deal With Idiots

3. Nepriimkite asmeniškai. Idiotai nepuola jūsų asmeniškai, jie tiesiog yra idiotai. Tai supratę, įsisąmoninę jausite mažiau nusivylimo ir pykčio bei atgausite veltui švaistomas jėgas.

4. Nustatykite ribas. Jei tik įmanoma, laikykitės nuo idiotų kuo atokiau ir apvalykite nuo jų savo gyvenimą, asmeninį laisvalaikį ir darbo erdvę.

5. Nesiginčykite. Nediskutuokite, nesiginčykite su idiotais, nesiteisinkite jų paveikti, tai beprasmė veikla ir išteklių švaistymas. Neverta idiotams aiškinti savo veiksmų logikos, kalbėti apie tai, kas jums vertinga, patinka, gražu, motyvuoja, kodėl kažką darote taip ar anaip, jie nesupras.

6. Nesistenkite įtikti. Jiems neįmanoma patikti, įtikti. Nesitikėkite, kad idiotai jus tinkamai įvertins. Jie neturi tam gebėjimų.

7. Saugokite nuotaiką. Neleiskite idiotams sugadinti jūsų dienos. Jie to neverti. Stenkite juos apeiti su minimaliais nuostoliais.

8. Savistaba. Stebėkite, kad patys netaptumėte idiotais. Nuslysti lengva, ypač pervargus, kai užvaldo emocijos, trūksta laiko, laukia daug darbų, slegia įsipareigojimai ir gyvenimą kaitina greitas tempas. Tačiau svarbu atminti, kad blogam elgesiui pateisinimo nėra, tai viską tik dar labiau komplikuoja, priešingai nei mandagumas ir sveika, lanksti nuovoka, atviras požiūris.

9. Išmokite juoktis. Tai geriausias būdas dorotis su idiotišku kitų žmonių elgesiu, situacijomis. Nevertinti savęs ar idiotų kažkaip pernelyg rimtai, tiesiog pažvelkite į visa tai per humoro prizmę, kaip į nevykusią gyvenimo parodiją, keistą komediją, serialą ar muilo operą.

10. Jūs ne vieni. Prisiminkite, kad nesate vieni. Veikiausiai daugelis žmonių susiduria su jums jau pažįstamais idiotais, kenčia dėl jų, patiria įvairiausių nepatogumų, išgyvena stresą, apmaudą, pyktį ar nusivylimą.

11. Būkite geri sau. Bendravimas su idiotais gali stipriai sekinti, todėl būtinai pažvelkite į save su atjauta ir tinkamai pasirūpinkite savimi, skirdami papildomai laiko poilsiui ar geros nuotaikos atkūrimui, po varginančių patirčių.