Supratingi ir kūrybingi vadovai organizuoja poilsį kolektyvui, kad padidėtų įmonės darbo efektyvumas ir sustiprėtų komandinė dvasia. Jie suinteresuoti tuo, kad darbuotojams patiktų dirbti įmonėje ir jie gyventų, laukdami kažko įdomaus.

Sugalvoti kažką įdomaus organizatoriams nėra labai sunku – dauguma darbuotojų nėra išlepinti vadovybės dėmesio ir bet koks sumanymas jiems sukels džiaugsmą.

Žinoma, kolektyviniai pobūviai ir furšetai už tvankaus biuro ribų jau stiprina komandinę dvasią, tačiau norisi dar kažko įdomesnio!

Tuomet azartiškai ir su įkvėpimu iškyla siužetinės išvykos scenarijus – vadovybė galiausiai ryžtasi padovanoti poilsį visam kolektyvui ir pasirenka korporatyvinį nuotykių turizmą. Negirdėtas dalykas! Visus darbuotojus apima džiaugsmo karštinė nuo numatomų potyrių. Daugeliui jau iš anksto viskas patinka.

Galbūt kolektyvinės išvykos biudžetas nėra didelis, galbūt teks šiek tiek pameluoti namiškiams apie itin svarbią „konferenciją ar seminarą“ gryname ore, svarbiausia – būti kartu su kolektyvu ir nelikti nuošalėje, net jei būsima išvyka tebus plaukimas plaustais ramiu upeliu.

O kaip apskritai galima atsisakyti, jei visas kolektyvas susiruošia į žygį ieškoti lobio ar pamestų Indianos Džonso stiliaus relikvijų? Juo labiau kad visa tai pagal organizatorių sumanymą tikrai bus „rasta“, be to, kiekvienam žygio dalyviui kažkas atiteks.

O jei jūsų rankose „senovinis piratų“ žemėlapis, vaizduojantis „patikimai“ paslėptus turtus viename iš Australijos paplūdimių ir apvali sumelė pinigų buhalterijos kasoje? Žinoma, reikia nedelsiant leistis į kelionę kartu su kitais premijas gavusias darbuotojais. Leistis į kelionę ir džiaugtis, kad neįtikėtinai pasisekė dirbti stambioje įmonėje ir būti puikiu specialistu.

Nuoširdžiai džiaugtis gali ir tie, kuriems nors trumpam pavyksta pabėgti iš asfalto ir betono aplinkos. Netgi skylėta palapinė jiems būna ne kliūtis – svarbiausia, kad visi kartu. O visur esantys vadovai jau čia – jie bet kokią situaciją gali paversti efektyviais komandinio darbo įpročių mokymais.

Štai ir išeina laimingas „uždaras ratas“ – dirbti kartu yra parankiau, ir ilsėtis gera. Darbuotojai pailsėjo, įgavo jėgų, maloniu bendravimu savo dūšias pajaunino ir su malonumu vėl į darbą skuba: sąžiningai dirbti, padėti vienas kitam, geru žodžiu palaikyti, naujomis žiniomis pasidalyti…

Gaila, kad būtinai atsiras tokių, kurie dejuos dėl sugadinto poilsio ir demonstruos savo amžiną nepasitenkinimą gyvenimu. Ir kaip gerai, kad yra mokančių gyventi šia diena, kurie neatidėlioja to, kas gera, rytojui.
Mylėti gyvenimą šiandien, mokėti vienu metu ir dirbti, ir bičiuliautis, vertinti kartu praleistą laiką ir pasitikėti bendradarbiais galima, veikiausiai, tik vieningam kolektyve. Kitaip tariant – būti komandoje!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)