1. Žvilgčioti į telefoną susitikimo metu

Na štai, jūs vėl nesusilaikėte. Tiesa, jūs mėginote susilaikyti. Žinoma, jūs tai padarėte labai mandagiai: „Tai tavasis skambina? Ai, tai turėtų būti mano telefonas, atsiprašau...“ Ir įsikniaubėte į telefoną. Arba ne taip: jūs tiesiog visiškai nepastebimai (bent jau jums taip atrodo) metėte greitą žvilgsnį žemyn. Arba tiesiog nutilote, nustojote klausyti pašnekovo ir sutelkėte dėmesį į telefoną.

Jeigu nenorite pasirodyti nejautriais, niekada to nedarykite. Telefonui visiškai vienodai, kada jam skirsite sekundę dėmesio, o jūsų pašnekovui – nenusispjauti. Telefonas to vis tiek neįvertins ir tuo jis skiriasi nuo žmonių.

2. Blaškytis susitikimuose

Jeigu norite sublizgėti ir pasireikšti, uždarykite kompiuterį, išjunkite telefoną ir klausykite (taip taip, tas paskutinis labai svarbus laiškas palauks, o „Twitter“ per pastarąjį pusvalandį, kol ten nebuvote, tikrai nenutiko nieko mirtinai svarbaus).

Sutelkite dėmesį į tai, kas vyksta čia ir dabar, ir jūs nustebsite, kiek daug naujo ir svarbaus sau išsinešite iš paties kasdieniškiausio pasitarimo. Užslėptos sutarčių potekstės, netikėtos partnerystės plėtros galimybės, naujų projektų idėjos – visa tai čia, pabodusiame pasitarime, tačiau jūs būsite vienintelis, kuris tai pastebės, nes jūs – vienintelis klausytojas.

3. Galvoti apie žmonių, kurie visiškai nesusiję su jūsų gyvenimu, likimus

Patikėkite, realybės šou dalyviai puikiausiai ir be jūsų įdėmaus įvykių eigos sekimo išaiškins, kodėl jis pasirinko vieną, o ne kitą merginą. Veikiau tą dėmesį sutelkite į savo artimuosius: antrąją pusę, vaikus, tėvus ar draugus. Skirkite jiems savo mintis ir savo laiką. Šie žmonės verti to kur kas labiau.

4. Atidaryti visus pranešimus socialiniuose tinkluose

Paklausykite, jums tikrai nebūtina žinoti apie kiekvieną brukalą, kuris patenka į jūsų elektroninį paštą. Ir pranešimai socialiniuose tinkluose nėra tokie svarbūs. O „patinka“ paspaudimai, žinoma, tai šventas dalykas, tačiau kam juos skaičiuoti kas dvi minutes? Jeigu esate užimti kažkuo svarbiu, neverta atitraukti dėmesio niekams.

Leiskite sau visiškai susitelkti į dabartinę užduotį. Visada galėsite patikrinti socialinius tinklus kai baigsite darbą. Neleiskite kitiems sustatinėti jūsų gyvenimo grafiko. Tai, ką dabar darote, yra gerokai svarbiau už tai, kuo gali užsiimti kiti.

5. Gyventi praeitimi

Žinoma, praeitis yra svarbi mūsų patirties dalis. Mūsų padarytos klaidos moko mus būti stipresniais ir nekartoti jų, tačiau labai svarbu neįstrigti praeityje. Išmokite atleisti, sau ir kitiems. Jeigu kažką padarėte negerai, negraužkite savęs visą likusį gyvenimą, o pažvelkite į situaciją kaip į galimybę viską atitaisyti ir šiame procese kažką sužinoti.

Jeigu suklydo kažkas kitas, neužgriūkite jo savo kritika ir sąmojingumu – tai jūsų šansas pademonstruoti kilniaširdiškumą, gerumą ir supratimą. Nepraleiskite jo.

6. Laukti idealios akimirkos

Ideali akimirka niekada neateis. Idealių akimirkų apskritai nebūna. Nelaukite paslaptingo palankių aplinkybių susiklostymo momento, verčiau surizikuokite. Net jeigu nesate tikri, kad jums pasiseks (niekas negali tuo būti tikras, ypač kai išmėgina kažką naujo), visada žinokite, kad niekas jums neuždraus pamėginti dar kartą. Pakanka laukti – jūs prarasite gerokai mažiau, nei bijote, ir įgysite gerokai daugiau, nei tikitės.

7. Liežuvauti

Neverta. Jeigu jūs su visais aptarėte, ką ten išdarinėja jūsų kolega, kodėl to neaptarus su pačiu kolega? Ach, „jūs ne toje pozicijoje, kad su juo kalbėtumėte?“ Tai gal apskritai nevertėtų aptarinėti jo personos? Skirkite šį laiką produktyviems ir prasmingiems pokalbiams – tai bus ir naudinga, ir neužsitarnausite liežuvautojo etiketės.

8. Sutikti iš mandagumo

Taip, pasakyti „ne“ nėra lengva. Kaip į tai pažiūrės kolegos, draugai? Tačiau draugai ir kolegos paprastai supranta, jeigu atsisakote mandagiai ir paaiškindami savo atsisakymo priežastis. O tie, kurie nesupranta ir stebisi, argi jums svarbi jų nuomonė?

Sakydami „ne“ jūs, žinoma, išgyvensite kelias nemalonias minutes. Tačiau ne daugiau, o sutikę su tuo, nuo ko norėtųsi bėgti į pasaulio kraštą, kentėsite mažiausiai tiek laiko, kiek jo pareikalaus tas nemalonus dalykas. O gal net daugiau.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)