Nekalbėjimas apie savo pasiekimus

Galite dirbti fantastiškai, tik to niekas nežino, ypač jei įmonė labai didelė. Todėl jūsų nematomi pasiekimai nepadės gerinti jūsų reputacijos, jums nepadidins algos ir nepaaukštins pareigose. Todėl informuokite vadovą apie savo laimėjimus, ar tai būtų pagyrimas iš kliento, kuriam niekada neįmanoma įtikti, ar jūsų aptiktas ir pašalintas trūkumas, ar bet kas kita, kas neįeina į jūsų kasdienes pareigas.

Gynybinė reakcija

Jei puolate gintis, kai susilaukiate kritiško savo darbo įvertinimo, pasmerkiate savo karjerą pražūčiai. Daugelis žmonių tiesiog nenori bendrauti su priešiškai nusiteikusiais, taigi kolegos gali imti jūsų vengti, o jūsų vadovas nustos jums aiškinti, kaip galėtumėte pagerinti savo darbą. Galite pagalvoti, kad tai skamba ne taip jau ir blogai, tačiau tai reiškia, kad jūs sugadinsite santykius, kurių jums reikia kylant karjeros laiptais.

Skuboti sprendimai

Ar tai sprendimas išeiti iš darbo, kadangi vadovai pasakė jums nepatikusių dalykų, ar darbo pasiūlymo priėmimas pirmiau visko neapgalvojus - impulsyviems sprendimams jūsų karjeroje ne vieta. Darbo sprendimai turi būti labai gerai apsvarstyti, nes jie nulems jūsų piniginės turinį, jūsų reputaciją ir kasdienę jūsų gyvenimo kokybę.

Neryžtingumas

Galbūt manote, kad geriausias būdas kilti karjeros laiptais - niekam netrukdyti, tačiau tai gali jums tik pakenkti. Jei manote, kad sprendimas neteisingas, arba kad projektas pasmerktas žlugti, arba kad jūs nusipelnėte paaukštinimo, reikia apie tai kalbėtis su vadovais. Esti skirtumas tarp užtikrintumo ir įžūlumo, tačiau jūsų raktas į sėkmę yra savo nuomonės išsakymas profesionaliu būdu.

Negatyvumas

Jei nuolat skundžiatės dėl naujų projektų, kompanijos politikos ir interneto trikdžių, veikiausiai aplink save kuriate neigiamą atmosferą. Tai galioja ir kalbant apie humorą - jei nuolat šaipotės iš savo vadovo ar naujo kolegos, net jei aplinkiniai juokiasi, užsidirbsite neigiamą reputaciją.

Melas

Jei jus pagaus meluojant - net jei tai smulkus melas arba jo neįmanoma įrodyti - garantuotai susigriausite reputaciją ir jos neatkursite. Nors ir būsite smulkmeniškai sąžiningas artimiausius trejus metus, jus vis tiek prisimins kaip asmenį, kuris melavo ir kuriuo negalima pasitikėti.

Neorganizuotumas

Žmonės kreipia dėmesį į tai, ar vykdote savo pažadus - net jei jie tokie nereikšmingi kaip kad dokumento persiuntimas, o juolab tokie reikšmingi, kaip kad projekto užbaigimas laiku. Jei būsite organizuoti, žmonės tai pastebės ir pelnysite patikimo darbuotojo reputaciją. Jei ne, jie nuspręs, kad jumis negalima pasitikėti.

Netobulėjate ir nesinaudojate naujausiomis technologijomis

Galbūt jums atrodo, kad jums visiškai gana to, ką mokate, ar jums nereikia išmokti naudotis naujomis technologijomis, tačiau... Jei to nepadarysite, jus greit aplenks kolegos, kurie nebijo pokyčių ir eina į priekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)