Pakalbėkite su žmogumi, kuris tai išmano

Norite palypėti karjeros laiptais arba pakeisti karjeros kryptį? Susiraskite jus viliojančioje srityje dirbantį žmogų ir pakalbėkite su juo. Paklauskite, kokios yra jo pareigos, kokio išsilavinimo ir įgūdžių reikia, prie kokios profesinės organizacijos vertėtų prisijungti.

Pasiteiraukite, gal būtų įmanoma vieną dieną stebėti jį dirbantį? Tada pradėkite mokytis, lankyti kursus ir būtinai įrašykite šią informaciją į savo CV.

Žaiskite pagal taisykles

Jei siekiate palypėti karjeros laiptais savo įmonėje, turite būti žaidimo dalyviu. Pasistenkite suprasti, pagal kokias taisykles žaidžiama jūsų kompanijoje. Būkite komandos žaidėju, venkite gandų ir neprofesionalaus elgesio protrūkių, palaikykite gerus santykius su kolegomis ir vadovais.

Bendraukite su „teisingais“ žmonėmis

Bendraukite su atsakingais ir daug pasiekusiais darbuotojais. Įpročiai, kurie trukdė kopti karjeros laiptais, tikriausiai buvo toleruojami ar net skatinami tų, su kuriais bendravote. Daugiau laiko praleiskite su žmonėmis, kurie nebijo darbo, turi tokių pačių tikslų ir skatina jus judėti į priekį.

Pasinaudokite pažintimis

Kartais pažintys iš tiesų yra labai svarbios. Pagalvokite apie žmogų, atsakingą už įdarbinimą jūsų svajonių kompanijoje. Gal turite bendrų pažįstamų? Pasidomėkite, paklausinėkite. Gal kas nors galėtų jus rekomenduoti, paminėti geru žodžiu?

Kartais tai daug efektyviau nei siuntinėti gyvenimo aprašymus. Taip, CV siuntinėjimas gali padėti gauti darbą, bet pažintys ir rekomendacijos padės tai padaryti kur kas greičiau.

Būkite realistais

Jūsų svajonės gali būti didelės, bet link tikslo judėkite mažais žingsneliais. Priešingu atveju galite „perdegti“ ir nuleisti rankas. Kasdien savo tikslui skirkite, tarkime, 15 minučių – paieškokite internete reikiamos informacijos, paskaitykite knygą apie trokštamą karjeros sritį.

Keiskite požiūrį į nesėkmes

Mes dažnai manome, kad jei mums nepasisekė, turime sliūkinti namo, paslėpti svajones po lova ir niekada nebeištraukti jų į dienos šviesą. Jei kažkas nepasisekė, neišpūskite iš to didelio burbulo. Išmokite jums skirtą pamoką, prisitaikykite ar kažką pakoreguokite ir toliau siekite savo tikslo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)