Nusiramink. Visi dviračiai jau seniai išrasti, tad naujų mokymosi būdų nesukursime, tačiau priminsime geriausius!

Įsitaisyk ir atsipalaiduok

Turi susikurti mokymuisi tinkamą vietą. Ji turėtų būti patogi, šviesti, kad ir kokia patogi gali atrodyti lova, mokslams ji ne visuomet tinka.

Jei reikės naudotis kompiuteriu ir tuo pat metu rašyti ant popieriaus, lovoje tai padaryti gali būti sudėtinga, tai trukdys ir blaškys tavo dėmesį. Geriausia sėdėti patogioje kėdėje, prie tinkamo aukščio, apšviesto stalo. Jaukumą galite sukurti įsijungę susikoncentruoti padedančią muziką.

Visada turėk planą

Prieš pradėdami mokytis sukurkite darbų planą, o dar geriau – jį užrašykite. Mokslininkai jau seniai teigia, kad užrašius planus ar norus, žmonėms daug geriau sekasi juos įgyvendinti. Sudarydami mokymosi planą nepamirškite pertraukų.

Parenk konspektą

Skaityti ir įsiminti sausą informaciją gali būti ne tik sunku, bet ir neįdomu. Persirašykite svarbiausią medžiagą, žymėkite ją skirtingų spalvų rašikliais, klijuokite lapelius, darykite korteles, knygutes, darykite sąsajas, rašykite didelėmis raidėmis, lapelius su informacija išklijuokite po visus namus, veikite kūrybiškai.

Perrašinėdami pastebėsite, kad didelę dalį informacijos jau atsimenate.

Motyvuok save

Nors studijuojamas dalykas gali būti didžiausia gyvenimo meilė, kaip žinome, kai kurios disciplinos gali tapti be galo nuobodžiomis. Tad, jei šiandien mokotės būtent tai, kas jums nėra labai įdomu, stenkitės save motyvuoti.

Pirmiausia, sugalvokite bent keletą priežasčių, kodėl turite to mokytis, kokiose gyvenimo situacijose jums to prireiks ir pan. Taip pat galite save motyvuoti žemiškesniais būdais: išmokus tam tikrą kiekį medžiagos apdovanokite save kavos pertraukėle, trumpu pokalbiu su drauge (-u) ar kitu jums maloniu dalyku.

Naudokis technologijomis

XXI a. technologijos dirba už tave, o jei ir ne už tave, tai tikrai gali pasitarnauti tavo naudai.

Mobilios programėlės, kurios gali tau padėti mokytis:

Clock Tomato – tai laiko valdymo programėlė, kuri tavo darbą suskirstys dalimis po 25 min. [Pomodoro siūlo skirtingų rūšių programėles laiko valdymui ir studijų gerinimui.]

Study – ši programėlė taip pat skirta pagerinti tavo mokymosi produktyvumą. Jos pagalba galėsi braižyti lenteles, diagramas, sekti mokymosi eigą.

Music for studying – čia rasi susikoncentruoti mokslams padedančią muziką vienoje vietoje.

Ieškok, tau padėti galinčių programėlių yra visa gausybė, tik rask sau tinkamiausią.