1. Susikurkite bent vieną tik sau skirtą dienos ritualą.

Man, turinčiai du mažus vaikus, tas dienos ritualas yra puodelis kavos ryte, kol visi dar miega. Ir nesvarbu, kad tenka keltis anksčiau už visus – tas tylus metas prieš kasdienę rutiną suteikia jėgų visai dienai. Kai kažką padarai sau, tada lengviau visą dieną viską daryti kitiems. Kiekvienam savi ritualai, svarbiausia, kad tai būtų veikla, kuri teikia džiaugsmo būtent jums. Ji gali trukti vos kelias minutes. Pavyzdžiui, visą mano vaikystę mano mama praktiškai kas vakarą maudydavosi karštoje vonioje.

2. Lai namuose bent kartą per savaitę skamba muzika. 

Yra žmonių, kurių namuose visuomet skamba muzika. Pavydžiu tokiems žmonėms. Aš gyvenu nedideliame bute su dar trim žmonėmis, ir mūsų namuose dažniausiai skamba televizoriaus, vaizdo žaidimų ar grojančių žaislų garsai. Stengiuosi bent sekmadienio rytais kiek įmanoma sumažinti visus garsus ir įjungti muziką, kurios visi galėtume klausytis. Savo namuose muzikai skirkite ypatingą laiką, kad tuo metu grotų tik ji ir nebūtų jokių pašalinių garsų. Išklausykite ir kitų namiškių muzikinių pageidavimų ir sukurkite savo grojaraštį.

3. Naudokite tai, ką turite. Nagi, netaupykite to „gerojo muilo“, brangių žvakių ar medžiaginių servetėlių.

Su savimi namuose elkitės ne prasčiau, nei su svečiais. Labai dažnai prabangesnius dalykus namuose nukišame giliau į stalčius, ir ištraukiame tik svečiams. Tegul jūsų namai suteikia jums mažų malonumų, jus palepina, nes jūs tikrai to nusipelnėte.

4. Kartą per savaitę pagaminkite ką nors savo malonumui, sau.

Net ir gaminti iš esmės mėgstantiems žmonėms maisto ruoša gali tapti varginančia, kai tai tampa kasdiene pareiga, ypač jei namuose maistą gamina tik vienas žmogus. Kuo dažniau pasistenkite pasigaminti ką nors, kas nėra absoliučiai praktiška, net ir kažką labai paprasto, kad ir skrudintą duoną su avokadų užtepu. Tai leis nepamiršti, ką ir kodėl mėgstate gaminti, ir žinoma, nepamirškite maloniai ir su pasimėgavimu suvalgyti tai, ką pasigaminote.

5. Pasirinkite vieną savaitės dieną, kurią griežtai nesiimkite jokių namų ruošos darbų.

Argi nebūtų puiku, jei kasdien pavyktų atlikti po vieną kitą papildomą namų ruošos darbą, kad savaitgalį galėtumėte tiesiog pailsėti ir pasidžiaugti namais? Deja, tai praktiškai yra utopija. Bent jau pasistenkite visus būtinus darbus atlikti vieną savaitgalio dieną, kad kitą dieną galėtumėte pailsėti, tiesiog pabūti namuose, o ne vien juos valyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)