Amžini kritikai

Atrodytų, draugas tiesiog kritikuoja bendrą pažįstamą ar išsako savo nuomonę apie naujausią jūsų pirkinį. Bet jei toks elgesys – išskirtinis jūsų draugo bruožas, būkite atsargūs – nė nepastebėsite, kaip jo kritika jūsų adresu suduos smūgį jūsų savivertei. Beprasmiška jam įrodinėti savo teisumą ar pan., nes toks žmogus nori padidinti savo vertę, žemindamas kitus. Šito pakeisti nemanoma, o atsisakyti tokio bendravimo – tikrai gaima ir verta.

Priklausomybių turintys žmonės

Pavojingas žmonių tipas, greičiausiai visiems žinomas. Iš pirmo žvilgsnio tokie žmonės nekenkia savo aplinkai, bent jau kol potraukis alkoholiui ar draudžiamoms medžiagoms netampa rimta problema. Tačiau labai greitai jie ir jus įtrauks į savo mėgėjų švęsti kompaniją. Žmogus gali net įsižeisti, jei atsisakysite, todėl labai svarbu griežtai pasakyti „ne“. Nepasiduokite tokiai įtakai, jeigu jus nuolat nori įtraukti į žalingų įpročių turinčių žmonių draugiją, nutraukite bendravimą.

Retrogradas

Pernelyg konservatyvūs žmonės irgi gali tapti asmeninės stagnacijos priežastimi. Bet kokios permainos ar naujovės gyvenime erzina ir siutina tokį žmogų – juk viskas turi būti taip, kaip jis įpratęs. Ar bereikia minėti, kad tokie žmonės nepataisomi? Be to, jiems patinka ilgi pokalbiai, jie dedasi įvairių sričių ekspertais. Vargas jums, jei išdrįsite tuo suabejoti ar imsite ginčytis. Ilgas bendravimas su tokiu personažu skatins abejoti savo saviverte.

Jis – amžina aplinkybių auka. Kankiniui sunku be žmonių, kurie jį guodžia, todėl jis nuolat ieško klausytojų. Nemanykite, kad išsikalbėjęs ims domėtis jūsų reikalais. Ne. Vos pradėsite kalbėti apie save, jis pakreips pokalbį apie savo dalykus ir jums vėl teks klausytis jo verkšlenimų. Šie žmonės tarsi išsunkia jūsų energiją, jums pasidaro sunku net galvoti. Nutraukite bendravimą su tokiais žmonėmis, kol pačiam neprireikė psichologo pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)