1. Ieškokite laisvės

Pirmadieniais jaučiamės taip, lyg prarastume savo laisvę, kadangi esame priversti vykti į darbą ir atlikti savo pareigas. Tačiau reikia sau priminti, kad iš tikrųjų pasirinkimą turite. Tik padėkite atsiskleisti savo asmenybei. Visada galite į savo darbo atlikimą pažvelgti kūrybiškiau. Tai suteiks kur kas daugiau malonumo.

2. Pakeiskite mąstymą

Nedidelis planas ateičiai gali garantuoti sklandesnę savaitės pradžią. Paplitusi nuomonė, kad pirmadieniais turėtumėme būti produktyvesni, tačiau specialistai tvirtina, jog savaitės pradžia netinkama sunkiam darbui. Jie pataria pirmadieniais užsiimti reikalais, kurie garantuos produktyvumą likusioms darbo dienoms. Psichologė Anne Archer įsitikinusi, kad norint pakeisti mąstymą, reikia pabandyti pirmadieniais įprastus darbus daryti kitaip.

3. Išmokite medituoti

Nesudėtingi meditacijos pratimai padės jums išvalyti protą ir jaustis ramiau. Pirmadienį nedaug kas ras laiko atsipalaidavimui, tačiau nedidelei meditacijai prireiks vos minutės. Raskite ramų kampelį, atsisėskite ir priveskite žadintuvą (jis turi nuskambėti lygiai po minutės). Rankas ir kojas atpalaiduokite, užmerkite akis, o dėmesį sutelkite į kvėpavimą. Pasistenkite apie nieką negalvoti. Liaukitės tai darę tik suskambėjus žadintuvui.

4. Išsaugokite penktadienio pojūtį

Kad pirmadienį nejaustumėte tokios didelės įtampos, įsisavinkite ir išsaugokite penktadienio pojūtį. Psichologė Denise Taylor pažymi, kad daugelis mūsų laukia darbo dienos pabaigos, kad galėtų susitikti su draugais, eiti į parduotuves ar užsukti į kiną. Ji rekomenduoja šios veiklos neatidėti savaitgaliui, o planuoti ją darbo dienų vakarais. Tai padės ne tik sutaupyti laiko per savaitgalius, bet ir jausti mažesnę įtampą bei patirti malonumą ir darbo dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)