Kiekvienas dirbantis žmogus visada laukia artėjančio savaitgalio, tačiau tai, ką veikiate per laisvas dienas, gali nulemti jūsų sėkmę. Ar jūs iš tiesų planuojate savo laiką ir rimtai apgalvojate, kaip praleisite laisvas dienas?

Pateikiame jums 10 dalykų, kuriuos nesėkmingi žmonės yra linkę daryti savaitgalio metu, ir patariame, kaip jų išvengti.

Jie neturi plano.

Netiesa, jog kiekviena jūsų minutė savaitgalio metu turi būti suplanuota, tačiau yra gerai žinoti, ką norėtumėte arba ką turėtumėte padaryti. Tai leis jums sutaupyti laiko ir atrasti jo pramogoms.

Jie neskiria laiko mylimiems žmonėms.

Per darbo savaitę kartais gali būti sunku rasti laiko mylimiems žmonėms, taigi nepamirškite skirti jiems laiko savaitgaliais.

Jie nepaliauja naudotis įvairiomis technologijomis.

Padėkite į šalį savo telefoną. Nesinaudokite savo darbo elektroniniu paštu ir praneškite savo bendradarbiams, kad į elektroninius laiškus savaitgaliais neatsakote. Netapkite priklausomas nuo technologijų.

Jie nesilinksmina.

Nesvarbu, ar laiką leidžiate vietas, ar susitinkate su draugais, – įsitikinkite, jog savo laisvalaikiu veikiate tai, kas teikia jums laimės.

Jie visą laiką miega.

Galbūt penktadienį padauginote alkoholio, o šeštadienį bandote susigrąžinti jėgas? O gal po sunkios savaitės esate ypač pavargęs? Bet kuriuo atveju, tai tikrai gali pakenkti jūsų miego ciklui, ir jums reikėtų kažką keisti.

Jie iššvaisto pinigus.

Nesėkmingi žmonės darbo dienomis skaičiuoja kiekvieną pensą, o atėjus savaitgaliui pinigus kaipmat iššvaisto.

Jie neapgalvoja savo gyvenimo tikslų.

Per darbo savaitę gali būti sunku skirti laiko savo gyvenimo tikslams apmąstyti, tačiau radus laisvo laiko yra svarbu prisiminti, kuria linkme keliaujate.

Jie negali liautis galvoti apie darbą.

Penktadienis yra puiki diena apgalvoti savo darbovarkę ateinančiam pirmadieniui. Būti pasirengusiam yra šaunu, tačiau būti darboholiku – ne. Išmokite atsipalaiduoti ir pasidžiaugti šeštadieniu bei sekmadieniu.

Jie tinginiauja ir to gailisi.

Poilsis savaitgalį gali būti puikus būdas atgauti jėgas, tačiau jei tinginiaudami nuobodžiaujate ir pavargstate, tuomet turėtumėte pamąstyti apie kitus būdus, kaip praleisti laiką.

Jie neatsipalaiduoja.

Būna ir tokių žmonių, kurie savaitgaliais stengiasi padaryti pernelyg daug ir visiškai neatsipalaiduoja. Kad būtumėte produktyvūs ir sėkmingi darbe, savaitgalį būtinai turite įkrauti savo baterijas.