Parodos atidarymo naujoje Architektų sąjungos parodų salėje proga ketvirtadienį bus apdovanoti per trejus metus sukurtų geriausių architektūros projektų autoriai ar jų kolektyvai. Penkiems laureatams, kuriuos išrinks tarptautinė komisija, sudaryta iš Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos architektūros profesionalų, bus įteikti originalūs prizai "Metras 1/5".

Pasak parodos rengėjų, šiandieninėje Lietuvos architektūrinėje erdvėje susiduria visuomenės ir privatūs interesai, miestas virsta gyva istorija, o idealistinis kūrybinis potencialas dažnai priešinamas vienadieniams didžiojo verslo poreikiams. Parodos "Žvilgsnis į save" tikslas - atrasti ir pažymėti darbus, kurie išsiskiria savo sprendiniais ir kokybe, kurie ne tik gerbia kontekstą, bet ir kuria geresnę aplinką, tarnaujančią ne tik konkrečiam užsakovui, bet ir visai visuomenei.

Pirmoji paroda "Žvilgsnis į save" žiūrovams įsiminė savo ekspozicine erdve - architektūros projektai buvo pristatomi požeminėje Vilniaus automobilių aikštelėje po Gedimino prospektu, o tarptautinei vertinimo komisijai vadovavo garsus italų architektas Massimiliano Fuks.

Šių metų paroda nuo pirmosios skirsis principine darbų vertinimo pozicija - speciali vertinimo komisija aplankė ir natūroje įvertino visus į nominacijas pretenduojančius darbus. Šioje parodoje supaprastinti reikalavimai vizualinės medžiagos pateikimui - siekiama "maketų konkursą" paversti gyvos architektūros renginiu.

Paroda "Žvilgsnis į save" Architektų sąjungos patalpose veiks iki lapkričio 30 dienos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją