Širdelės ir spalvos

Pagrindiniai Šv. Valentino dienos simboliai - tai raudonos širdelės ir atvirukai. Pastaraisiais miegamojo gal ir nepapuošime, tačiau širdys ir karštą kraują simbolizuojanti raudona spalva tiks puikiai. Raudona patalynė su širdelės formos pagalvėlėmis - tik nedidelis akcentas, galintis labai pagyvinti lovą. Geriausia rinktis šilkinę patalynę, kuri švelniausia kūnui, nes šiurkščios medžiagos nubaidys visą romantiką.

Pagalvėlių galima pridėti kur kas daugiau nei reikia. Jos lovai suteiks didingumo. Jau minėtos širdelės formos pagalvėlės puikiai atrodys ne tik ant lovos, bet ir išdėliotos po viso kambario grindis. Didelį įspūdį daro užuolaidos. Storos sunkios naktinės užuolaidos ir jų aksesuarai kambariui suteiks saugumo jausmą, o plonos ir plevėsuojančios - lengvumo. Jų spalvą geriausia derinti prie kambario sienų ar lovos aksesuarų spalvos.

Nors raudona spalva pati populiariausia, bet nebūtina rinktis tik ją. Yra begalė švelnių spalvų ir atspalvių, kuriuos galima derinti prie interjero ir tarpusavyje. Nereikia bijoti žaisti spalvomis ir formomis. Raudona - dinamiškumo spalva. Ji reiškia aistrą ir pasisekimo troškimą. Baltumas rodo atgimimą ir tyrumą. Tai atsinaujinimo spalva. Šokoladinės ir kreminės spalvų derinys suteikia pakilumo. Galite rinktis kad ir juodą spalvą, jei jums ir kitai pusei ji priimtiniausia.

Atsitvėrus nuo pasaulio

Dar senovės pilyse ir dvaruose lovos buvo puošiamos baldakimais ir įvairiomis užuolaidėlėmis. Lietuvoje tai nėra labai populiaru, nes tokiai lovai reikia daug erdvės. Baldakimas gali atrodyti tikra egzotika, tačiau panašiai kasdienę lovą papuošti nėra sunku ir namų sąlygomis. Tereikia daugiau medžiagos bei šiek tiek darbo, ir rezultatas - stulbinantis.

Tam tinka ne visos medžiagos. Geriausia naudoti kartūną, šilką, velvetą ar gobeleną. Nelygu kokio storio siena norite atsitverti nuo pasaulio. Jei lova turi kokius nors priedangai reikalingus rėmus, tada darbas visai paprastas. Tereikia žaismingai juos uždengti medžiagos klostėmis pagal savo išmonę.

Jei lova paprasta, šventinei nakčiai ją padabinti nebus sunku. Galima įsigyti lengvai prie lubų pritvirtinamą karnizą ir pakabinus norimas užuolaidėles atsitverti nuo aplinkos. Itin storos medžiagos labiau tiktų papuošimui, o jei norite padaryti vientisą skliautą virš lovos, reikėtų paieškoti lengvesnės medžiagos, pavyzdžiui, šilko.

Žiedų magija

Užuolaidėlės gali ne tik sukurti jaukią mažą erdvę, bet ir atlikti dekoravimo funkciją. Jomis galite padabinti sieną ties lovos galvūgaliu - tiesiog tvirtindami prie lubų jas įdomiai suklostuokite. Užuolaidomis galite išskirti šviestuvus, jei jie įmontuoti į sieną ir taip toliau.

Didingumo miegamajam suteikti galima naudojant metalinius žiedus. Puikiai atrodytų lova, jei ant lubų kabėtų keturi metaliniai žiedai, atitinkantys keturis lovos kampus, o per juos pervertos užuolaidos lengvai kristų ir tarsi įrėmintų lovą. Tai suteiktų jai prašmatnumo bei stabilumo.

Žiedai yra tik vienas iš aksesuarų, kuriuos galima taikyti labai įvairiai. Taip pat miegamąjį ar lovą galima puošti raukiniais ar kutais.

Nereikia pamiršti smulkmenų

Kartais įmantriai papuošti kambarį nėra laiko ar sąlygų. Tačiau net paprasti ir seniai žinomi būdai suteikia romantikos. Vienas iš tokių - žvakės. Šis šviesos ir šilumos šaltinis visada suteiks jaukumo, o Šv. Valentino dienos proga tai itin svarbu. Ir viena žvakė daug, o uždegus jų keletą ar net keliolika - romantika garantuota.

Žvakes galima išdėlioti po visą kambarį, ant stalų ar grindų, šalia veidrodžių. Žvakių šviesa neerzina akių, o Šv. Valentino vakarui jų sukurta prietema ramins. Tik nereikėtų pamiršti, kad žvakes deginti reikia saugiai, nes lengvos užuolaidėlės ir kiti degūs daiktai netruks sugadinti šventės.

Be žvakių, galima rinktis gėles ar jų žiedlapius. Rožės šiai progai tiktų labiausiai, tačiau jei jūsų antrajai pusei labiau patinka saulėgrąžos, galima drąsiai rinktis ir jas. Kitas romantiško vakaro atributas - tai muzika ir smilkalai. Kambarys, sklidinas skambių garsų ir dvelkiantis aistringais kvapais, paaštrins pojūčius ir nuramins.

Išskirtinis vakaras - išskirtiniam žmogui

Geriausia miegamąjį puošiant galvoti apie antrąją pusę, kuriai ir yra skirta ši staigmena. Mat romantiški atributai kitam žmogui gali pasirodyti nemalonūs ar net banalūs, todėl reikėtų atsižvelgti į jo skonį ir kitus poreikius.

Jei jūsų sutuoktinis dievina automobilius, kodėl nepapuošus miegamojo šia tema. Jei mergina ar žmona labiausiai mėgsta šokoladą, galima pasiūlyti ir saldumynų. Ne mažiau svarbu atsižvelgti į jo ar jos mėgstamą spalvą, kvapus, muziką ir sukurti tokią atmosferą, kuri geriausiai tiktų abiem žmonėms.

Be to, apsispręskite - norite įdomaus ir žaismingo ar ramaus ir romantiško vakaro. Nuo to labai priklauso miegamojo puošyba.