Dėl aiškios standartizuotos geometrijos medinės paletės prilygsta „Lego“ konstruktoriui, dėl to su jomis labai patogu dirbti. Sumanus sodininkas per vieną dieną lengvai iš šių gatavų modulių surinks daug naudingų ir gražių daiktų. Siūlome kelias pačias paprasčiausias idėjas, kaip sode galima panaudoti medinius padėklus.
Praktiškus sodo baldus iš apdirbtų palečių labai paprasta pagaminti ir tai palieka daug erdvės kūrybai. Jas galima nudažyti įvairiausiomis spalvomis arba padengti jų paviršių medžiui skirtais natūralių atspalvių impregnantais ar lakais. Tiesa, gaminant sodo baldus būtina nelygų paviršių nušlifuoti.
Kažką patogaus iš medinių palečių galima sukonstruoti bet kokia proga, kurią planuojate pažymėti gryname ore. Tai gali būti improvizuotas baras, foteliai, sofos, gultai, žurnaliniai staliukai, stelažai. Viską galima pasigaminti pagal savo individualų projektą.

Tuo pačiu piknike pravers ryškios sofos pagalvėlės ir pledai.

Iš medinių padėklų galima pastatyti bet kokį stačiakampį norimo aukščio ir ploto statinį, pavyzdžiui, malkinę, komposto dėžės korpusą, stelažą vertikaliam sodui, laikinas pertvaras.

Jeigu tai bus aukštos konstrukcijos, iš anksto nustatykite apkrovą ir paskaičiuokite atramų skaičių. Grindų konstrukcijas galima pagaminti paprasčiausiai iš blogosios pusės sujungiant dvi paletes. Jeigu vieną medinį padėklą supjaustysite į kelias dalis, gausite krūvą įvairių lentynėlių.

Iš palečių puikiausiai gaunasi ir stelažai-pertvaros. Ant šios vertikalios konstrukcijos neįtikėtinai gražiai atrodys čia išdėliotos vazelės, žvakidės, kambariniai ir pakabinami augalai!

Toks teritorijos suskirstymo zonomis metodas vizualiai neslegia taip, kaip monolitas, palieka sodui „oro“ ir leidžia neatsiskirti aklinomis sienomis aplink sklypus, norint privačios erdvės – poilsio zonos, laužavietės ar vasaros virtuvės.

Ant stelažo išdėliotos vazos – labai populiarus dizaino triukas. Išmėginkite savo gebėjimus daryti puokštes ir gėlių kompozicijas, pasinaudokite stikliniais burbuliukais, kaspinais ir žvakėmis. Išnaudokite skirtingo aukščio ir gylio lentynų galimybes.

Dekoravimo specialistai pataria stelažus užpildyti remiantis trikampio principu: visas trikampio viršūnes reikia sujungti tarpusavyje įsivaizduojamomis linijomis pagal vieną požymį (tai gali būti spalva, medžiaga, paskirtis). Naujokams tinkantis variantas be pralaimėjimų – išdėliokite skirtingose lentynose vienodas vazas, statulėles, įrėmintus plakatus.

Iš anksto nubraižykite planą su tiksliais išmatavimais ir arčiausiai jūsų esančioje firmoje užsakykite reikiamą kiekį padėklų. Taip sutaupysite transportavimui skirtas lėšas. Montavimas labai paprastas, tam reikės pagal turimą projektą susukti savisriegius.

Kad baldą būtų patogu stumdyti, jam galima pritaisyti ratukus.

Ką dar galima padaryti iš palečių?

Pritvirtinti kabančias gėles.

Įkurdinti visą mobilų gėlyną ant ratukų.


Apgyvendinti malkas.

Rudenį ant palečių patogu laikyti daržoves - taip jos kvėpuoja ir nepūna.

Taigi pasitelkite fantaziją ir improvizuokite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)