Štai keli patariamai, kad jūsų rankšluosčiai visada būtų tokie, kokių norite, rašo purewow.com.

Venkite minkštiklių. Nors daugumai labai malonus švarios patalynės kvapas, tačiau sintetiniai minkštikliai padengia medžiagą tam tikru sluoksniu, dėl kurio laikui bėgant rankšluosčiai darosi kaip tik šiurkštesni.

Laikykite rankšluosčius kuo toliau nuo kūno priežiūros priemonių. Labiausiai vengti derėtų priemonių, kurių sudėtyje yra benzoilo peroksido ar alfa hidroksido rūgščių (dažniausiai šių medžiagų dedama į priemones nuo spuogų ir šveitiklius. Šių medžiagų rekomenduojama vengti, nes jos gali pakeisti rankšluosčių spalvą.

Skalbkite rankšluosčius po trečio panaudojimo. Pagalvokite, ar tikrai norite šluostyti kūną jau kurį laiką drėgnoje vonios patalpoje kabančiu ir pelėsio kvapą įgavusiu rankšluosčiu.

Skalbkite rankšluosčius šaltame vandenyje ir dėkite mažiau skalbimo priemonių. Skalbiant šaltame vandenyje spalvos neblunka ilgiau, o per didelis skalbiklio kiekis nusėda ant medžiagos ir ji lėčiau džiūsta.

Prieš dėdami į džiovyklę rankšluosčius išpurtykite, o išdžiovinę iš karto išimkite. Prieš dėdami rankšluosčius į džiovyklę išpurtykite juos, tada išdžiovinkite tausojančiu režimu ir išimkite iš karto, kai tik jie bus visiškai sausi.

Panaudotus rankšluosčius padžiaukite. Numesdami juos ant grindų ar pakabindami ant kabliukų neleidžiate drėgmei išgaruoti ir jie ima pūti.

Keiskite rankšluosčius kas dvejus metus. Nepamirškite, kad juos naudojate kiekvieną dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)