Renginio organizatoriai siekia atkreipti miesto gyventojų, ypač vaikų, dėmesį į benamių gyvūnų problemas ir ragina nelikti abejingiems sužeisto benamio gyvūno skausmui, apie žiaurų elgesį su gyvūnais pranešti gyvūnų globos organizacijoms.

Renginys „Padėk surasti man namus“ prasidės brolių pranciškonų organizuojamu naminių gyvūnėlių šventinimu. Į renginį kviečiami vilniečiai, auginantys gyvūnus arba neabejingi benamių gyvūnėlių vargams galės pasigrožėti kačių šėryklų paroda, taip pat jiems bus pasiūlyta nupiešti įsivaizduojamų „kačių kavinių“ projektus. Svečiai bus kviečiami užrašyti palinkėjimus visiems, kurie vėliau tose šėryklose maitins benames katytes. Gyvūnų globos organizacijų savanoriai konsultuos, kaip rūpintis benamiais gyvūnais savo kiemuose.

Šiandien kiekvienas, norintis padėti benamiams gyvūnėliams, gali tapti jų globėju savo kieme. Miesto gyventojai yra kviečiami pašerti benamius gyvūnus seniūnų nustatytose ir estetiškai patraukliose vietose, dalyvauti įgyvendinant sterilizacijos programą, kuri humaniškomis priemonėmis kontroliuoja benamių gyvūnų prieaugį. Ypač sveikintina, jei turėdami galimybę miesto gyventojai gali laikinai priglausti šeimininkų išmestą gyvūnėlį, kol jam bus surasti šeimininkai.

Garsi avalynės dizainerė Rūta Rimšelienė, Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus narė, aktyviai dalyvauja benamių gyvūnų globos programoje. „Dauguma benamių gyvūnų lygiai taip pat kaip ir gyvenantys namuose trokšta žmogaus meilės, švelnumo, šilumos. Galų gale, jie taip pat nori valgyti“, - tvirtina menininkė.

„Šiandien niekas kitas, o žmonių atsainumas, abejingumas ir aplaidumas žudo silpniausius. Esu įsitikinusi, kad visi esame susiję tarpusavyje, todėl negalime rūpintis atskirai tik benamiais gyvūnais, ar tik vaikais“ – teigia viena iš renginio organizatorių Danutė Navickienė, LGGD Viniaus skyriaus pirmininkė.

„Benamių gyvūnų problemą sieju su tokiomis socialinėmis problemomis kaip augantis paauglių smurtas ir žiaurus elgesys prieš bendraamžius“, - tvirtina Brigita Kymantaitė, Všį gyvūnų globos tarnybos "Pifas“ direktorė. „Tikiu, kad skatindami rūpintis ir tapti atsakingais už benamius gyvūnus, tuo pačiu mokome užjausti kitą žmogų, jam padėti.“

Renginio simbolis - žaislinis šuniukas. Jis primena mums, jog vaikystėje rūpinomės žaislais, tačiau svajojome apie gyvą šuniuką. Šiandien būdami suaugę jau galime pasirūpinti tikrais gyvūnais, kuriuos neretai mes patys skriaudžiame. Taip pat šie žaislai turi mums visiems priminti vaikystės svajonę užaugus rūpintis ir globoti silpnesnius.

Vidutiniškai per metus iš visų priimtų ir sugautų benamių gyvūnų 91% yra nužudoma, tik 9% grąžinama gyventojams arba padovanojama, teigiama UAB „Grindos“ gyvūnų statistikoje, pateiktoje Vilniaus miesto savivaldybei.

Renginys įvyks š.m. spalio 4 d. (sekmadienį) Sereikiškių parke (Bernardinų sode, prieš buvusį "Lietuvos aido" pastatą), Vilniuje. Pradžia 14.30 val.

Projekto organizatoriai: broliai pranciškonai, Lietuvos gyvūnų globos draugija Vilniaus skyrius, Všį Gyvūnų globos tarnyba "Pifas", Všį Gyvūnų globos organizacija „Lesė“, Lietuvos moksleivių sąjunga, Vilniaus J. Basanavičiaus vidurinė mokykla, Vilniaus Lazdynų vidurinė mokykla. Projektą remia UAB „Lietuvos spauda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją