Praeitą mėnesį paaiškėjo, jog kai kurie tipiniai kūdikių vardai pamažu nyksta. Anksčiau buvusiais populiariausiais vardais vaikai pavadinami vis rečiau. Pavyzdžiui, anksčiau populiarų vardą Barry pakeitė išpopuliarėję Loki, Thor arba Dax vardai.

Tačiau dienraštyje „Birmingham Mail“ pranešama, jog pasaulyje yra tokių vardų, kuriais savo atžalas pavadinti uždrausta. Šiame straipsnyje pateikiame kai kurių šių vardų sąrašą.

Chow Tow (liet. Smirdanti Galva)

2006 metais Malaizijos vyriausybė išleido uždraustų vardų sąrašą. Vienas iš jų – Chow Tow (liet. Smirdanti Galva).

Šiame dokumente, kuriame buvo sugriežtinti vardų davimo įstatymai, taip pat įtraukti ir Sor Chai (liet. Pamišęs), Khiow (liet. Kuprius) ir Ah Chwar (liet. Gyvatė) vardai.

Malaizijoje tėvai savo vaikų taip pat negali pavadinti vaisių, daržovių, gyvūnų ar spalvų pavadinimais.

Anus (liet. Išangė)

Nors ir Danijos vyriausybė pateikė 7,000 uždraustų vardų sąrašą, vis dėlto viena pora pareikalavo, jog savo kūdikį galėtų pavadinti į šį sąrašą įtrauktu vardu Anus.

Bet kuris asmuo norintis savo kūdikiui šį vardą suteikti, turi gauti specialų leidimą. Tokios pačios taisyklės galioja ir Monkey (liet. Beždžionė) ir Pluto (liet. Plutonas) vardų davimui.

Facebook

Meksikos valstija Sonora dėl keistos mados naujagimiams duoti neįprastus vardus, taip pat sudarė uždraustų kūdikių vardų sąrašą.

Šiame sąraše įtrauktas ir Facebook vardas, kuris anaiptol nebuvo pats keisčiausias. Jame taip pat buvo įtraukti ir Burger King, Hitler, Robocop (liet. Robotas Policininkas) ir Marciana (liet. Ateivis) vardai.

III

III turėtų būti tariamas kaip „Three“ (liet. Trys).

Kalifornijos Apeliacinis teismas (angl. California Court of Appeal) 1984 metais pareiškė, jog tai yra simbolis ir kaip vardas jis naudojamas būti negali.