Labas nepažįstamoji,

rašau tau pirmąjį laišką. Aš tavęs nepažįstu, bet rašau laišką. Nė karto neteko matyti, bet žinau, kad tu turėtum vadintis gražiausiu Žemėje vardu – MAMA. Kito tavo vardo nežinau. Mane paėmė iš tavo namų ir išvežė į vaikų namus, kai man buvo vos keli metukai. Mano atmintis ištrynė tas dienas. Neprisimenu.

Tu manęs nesugebėjai auginti, nes tavo akis temdė alkoholis. Tai sužinojau tik tada, kai vaikų namuose grupės auklėtoja supykusi man tai išrėžė. Mano širdis plyšo iš skausmo. Sielvartas ir pyktis užvaldė mane. Pykau ant auklėtojos, nekenčiau jos, o kartu ir tavęs, nepažįstamoji. Juk tu atėmei iš manęs laimingą vaikystę. Per tave turėjau augti vaikų namuose. Nepatyriau meilės, švelnumo...

Ilgesys ir laukimas, kada pamatysiu, mane persekiojo dažnai. Ypač tada, kai matydavau per grupės langą, jog atvažiavo lankytojai pas kitus vaikus. Žiūrėdavau ir jausdavausi dar nelaimingesnė. Svajodavau, kad kada nors atvyksi tu. Tave apkabinsiu, prisiglausiu ir pasakysiu, kad labai pasiilgau. Tyliai ištarsiu: nepalik manęs, mama, aš labai tave myliu.

Nenoriu būti „valdiška“, „vaikųnamietė“. Noriu gyventi su tavimi. Nenoriu, kad į mane žiūrėtų, kaip į keistą būtybę. Nenoriu girdėti, jog esame pijokų vaikai su pragertomis smegenimis, kad turime būti dėkingi mokesčių mokėtojams, nes kitaip būtume nustipę iš bado.

O, kad tu žinotum, kaip mes kovo aštuntąją dainuodavom svetimoms mamoms dainas apie mamą, deklamuodavome eiles! Mes nejaukiai jausdavomės, kai svetimos motinos verkdavo. Mūsų širdutės buvo tarsi ledinės. Joms labai trūko šilumos ir meilės. Tik todėl mūsų nesugraudino moterų ašaros.

Iš mažos mergaitės tapau paaugle. Nenustojau tavęs ilgėtis. Mintimis kviečiau atvykti, aplankyti mane. Žadėjau atleisti už viską viską, bet dienos bėgo, o tu vis nesirodei. Liūdnas ilgesys virto piktu, nuožmiu ir negailestingu. Nutariau, kad man tavęs nebereikia. Nereikėjo tau ir manęs. Išėjusi iš vaikų namų, sužinojau, kur gyveni, bet pamatyti nenorėjau.

Daug metų prabėgo, bet ilgesys, švelnumo, motiniškos meilės stygius išliko.

Nepažįstamosios dukra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)