Keturiems asmenims reikės:

1.2-1.5 kg midijų,
4 morkų,
2 svogūno galvelių,
1 skiltelės česnako,
1 poro stiebelio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį,
200 ml daržovių sultinio,
125 ml sauso baltojo vyno,
šviežios žalumos,
1 lauro lapelio.

1. Kruopščiai nuplaukite midijas po šalto vandens srove. Tuo pačiu išimkite iš kriauklių antaugas.

2. Išrinkite ir išmeskite midijas su atvirais kiautais, nes jų maistui naudoti negalima.

3. Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką ir supjaustykite kubeliais. Poro stiebelį nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite žiedais.

4. Ant keptuvės įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant jo pakepkite česnaką ir paruoštas daržoves. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

5. Sudėkite midijas. Supilkite sultinį ir vyną. Pagardinkite žalumynais, kvapiaisiais pipirais ir lauro lapeliais. Viską užvirkite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pavirkite maždaug 10 minučių.

6. Išrinkite midijas su uždaromis kriauklėmis ir jas išmeskite. Išdalinkite į lėkštes išgliaudytas midijas, sultinį ir daržoves. Išrinkite vidutinio dydžio tuščias kriaukles ir pasinaudokite jomis kaip stalo puošmena.

Vienoje porcijoje: 220 kcal, 5 g riebalų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją