Gimdymo data skaičiuojama nuo pirmos paskutinio menstruacijų ciklo dienos. Todėl, žiūrint atgaline data, jūs esate laikoma nėščia dar prieš įvykstant apvaisinimui. Planuodama nėštumą, pagalvokite, kaip reiktų keisti savo gyvenimo būdą ir mitybą.

Turėtumėte pradėti vartoti folio rūgštį, dar vadinamą vitaminu B. Folio rūgštis gyvybiškai svarbi embriono augimui ir vystymuisi pirmajame trimestre ir padeda išvengti įgimtų ligų.

Rūpindamasi savo būsimu kūdikiu, turėtumėte atsisakyti žalingų įpročių – narkotikų, alkoholio ir tabako. Taip pat turėtumėte vengti pasyvaus rūkymo.

Ruošdamasi nėštumui, derėtų apsilankyti pas ginekologą ir stomatologą.

Svarbu vartoti geležies preparatų, nes geležis svarbi sveikam embriono vystymuisi. Jeigu vartojate kokius nors vaistus, pasitarkite su gydytoju, akušere ar vaistininku, kadangi kai kurie medikamentai yra netinkami ar net draudžiami nėštumo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją