Ekspertai įspėja, kad tai gali sukelti stiprų odos suerzinimą, o vyrams netgi gali kilti vaisingumo problemų, rašoma Metro.co.uk.

Vienintelė išeitis – miegoti be drabužių.

Ginekologė dr. Alyssa Dweck sako: „Aš dažnai patariu savo pacientėms miegoti be apatinių drabužių.“

Dr. A. Dweck įspėja, kad jei genitalijų sritis „nuolat uždengta, ypač audiniu, kuris nesugeria ir neišgarina drėgmės, ta drėgmė kaupiasi ir tampa itin palankia terpe bakterijoms ar mielių grybeliui“.

Moterims gresia pienligė, be to, tai paskatina infekcijas dėl įaugusių plaukelių, nes nuolat uždengti plaukeliai labiau linkę įaugti.

Dr. A. Dweck pataria moterims, kurios įpratusios miegoti su kelnaitėmis, bent jau rinktis jas didesnio modelio. Ji juokauja: „Jei kada ir galima dėvėti močiutės kelnaites, tai būtent naktį.“

O vyrams pasekmės gali būti daug liūdnesnės.

Vyrų sveikatos instituto direktorius dr. Brianas Steixneris sako, kad vyrams, miegantiems su trumpikėmis, kyla ne tik suerzintos odos, bet ir vaisingumo problemų rizika.

Dr. B. Steixneris sako: „Vyrų genitalijos turi būti tinkamoje temperatūroje, kad gamintųsi sperma. Kuo daugiau prisiveisia bakterijų, tuo didesnis pavojus, kad sudirgusioje ar suerzintoje odoje kils infekcija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)