Atsako vaikų psichologas

Kūdikio troškimas būti ant mamos rankų užkoduotas genetiškai. Tai instinktas, todėl kovoti su juo yra beprasmiška. Maža to, tokia kova gali padaryti žalos.

Kad vaikas normaliai vystytųsi, jam būtina jausti emocinį ir fizinį kontaktą su mama. Juk ji yra pagrindinis informacijos apie pasaulį šaltinis. Tik mama suteikia kūdikiui saugumo jausmą.

Jeigu vaikas negauna šios patirties, sulėtėja jo vystymasis, jis pradeda jausti nerimą, atsiranda priežasčių vaikiškai neurozei.

Rankų periodas yra būtinas ir mažyliui, ir motinai. Moteris, nešiojanti kūdikį ant rankų, geriau jaučia savo vaiką ir greičiau įsisavina naują – motinos - vaidmenį.

Imant kūdikį ant rankų, neįmanoma jo išlepinti. Tokia bendravimo su motina patirtis leidžia suaugusiam vaikui labiau pasitikėti savimi.

Šis periodas trunka maždaug iki 9 mėnesių, kai kūdikis pradeda ropoti. Jei kūdikis bus atpratintas nuo rankų anksčiau, jam gali pasireikšti neurozės simptomai, sutrikti miegas ir mityba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)