Juos galima naudoti ir atskirai, ir kartu, ir sumaišius su kitais natūraliais produktais. Bet kuriuo atveju, actas ir soda yra sveikiausios ir ne tokios toksiškos namų valymo priemonės.

Geriamoji soda, arba natrio hidrokarbonatas, yra nestiprus šarmas, pasižymintis valomosiomis ir dezodoruojančiomis savybėmis. Actas gi yra rūgštis, atstojanti ne vieną populiarų valiklį ir baliklį. Jis taip pat dezodoruoja, be to, šalina rūdis, pelėsius ir sunkiai įveikiamas dėmes.

Toliau išvardytos penkios portale healthyfoodhouse.com suminėtos priežastys, kodėl turėtumėte atsisakyti parduotuvėse įsigyjamų gatavų valymo priemonių ir vietoj jų naudoti du produktus – geriamąją sodą bei actą.

1. Netoksiški

Parduotuvėse išstatytuose valikliuose gausu vėžį ir hormonų disbalansą sukeliančių cheminių medžiagų, o geriamoji soda ir actas nėra toksiški. Tarkim, geriamoji soda yra paprastas, gamtoje egzistuojantis cheminis junginys, sudarytas iš natrio ir hidrokarbonato, o distiliuotas baltasis actas gaminamas iš fermentuotų grūdų, todėl taip pat yra natūralus ir netoksiškas.

2. Naikina bakterijas

Vienas tyrimas įrodė, kad actas, kaip kovos su mikrobais priemonė, prilygsta 6 populiariausioms dezinfekavimo priemonėms, o kai kurias dar ir pranoksta. Negana to, actas efektyviai naikina gripo virusą.

JAV mokslininkai iš Alberto Einšteino medicinos koledžo išsiaiškino, kad actas efektyviai kovoja ir su Mycobacterium tuberculosis – tuberkuliozę sukeliančiomis bakterijomis. Veikiamos 6 proc. stiprumo acto tirpalo, jos, esą, žūva per 30 minučių.

Kaip teigia profesorius Peteris Collignonas, infekcinių ligų specialistas iš Australijos nacionalinio universiteto Medicinos mokyklos, tuberkuliozę sukeliančios bakterijos yra gana sunkiai pasiduodančios, taigi, paaiškėjus, kad actas yra pajėgus jas sunaikinti, galima teigti, kad jis naikina ir kitas bakterijas.

3. Efektyviau valo

Geriamosios sodos ir acto mišinys daro tikrus stebuklus tvarkantis vonią arba virtuvę. Sodos milteliai suteikia šviečiamąjį poveikį, todėl juos naudojant bus nesunku nušveisti purvą ir riebalus.

4. Nedaro žalos aplinkai

Parduotuvėse įsigyjamuose valikliuose yra teršalų, kurie nuodingi gyvūnams, didina smogo efektą ir mažina geriamojo vandens kokybę. Neverta nė abejoti, kad soda ir actas – ekologiškiausios alternatyvos, leisiančios pasidžiaugti švariais ir tvarkingais namais.

5. Yra pigūs

Įsigijus kokius 6 kilogramus geriamosios sodos ir 5 litrus distiliuoto baltojo acto pavyks ne kartą išplauti ir išvalyti visą namą. Už tokį kiekį išleista suma – išties juokinga, palyginti su ta, kurią išleistumėte gataviems valikliams ir plovikliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)