Geriausias būdas valyti dulkes nuo žaliuzių: nuleiskite jas, tada nuvalykite sena antistatine servetėle – tai sukurs antistatinį lauką ir dulkės nebesikaups.

Kai valysite stiklinius paviršius ar veidrodžius, naudokite kavos aparatų filtrus, o ne popierinius rankšluosčius. Jie nepalieka ruožų ar pūkelių ir yra pigūs.

Vanduo ir actas yra puikiausias oro gaiviklis ir pelėsių prevencija apipelijusiame vonios kambaryje. Nusimaudę išpurkškite visą dušą – puikiai sugeria kvapus, o ir acto kvapas išgaruos po maždaug valandos.

Šlapias pemzos akmenėlis nuvalys nešvarią viryklę greičiau, negu bet koks purškiamas produktas.

Siurbti vonios kambario kilimėlius dulkių siurbliu yra tikras košmaras, todėl verčiau išskalbkite juos kas savaitę ar dvi.

Norėdami išvalyti medines grindis, naudokite tik vandenį arba grindų valiklį, pagamintą vandens pagrindu. Nenaudokite acto, nes laikui bėgant rūgštis jame nugrauš poliuretaninį laką ir grindų spindesio nebeliks.

Norėdami išvalyti mikrobangų krosnelę, įdėkite į ją stiklinę vandens su sodos milteliais ir šildykite iki užvirimo. Tai pašalina kvapus ir padeda lengvai nuvalyti prikepusius maisto likučius.

Labai patogu valyti voratinklius po šaldytuvais ir viryklėmis su lazda, ant kurios užmauta šluostė-pirštinė.

Šveiskite vonios kambario plyteles citrinų aliejumi – jis gerai iššveičia ir apsaugo nuo purvo ir pelėsio.

Apnašų ratas klozete yra nesunkiai panaikinamas įmetus putojančią dantų protezų valymo tabletę. Palikite ją bent jau pusvalandžiui arba per naktį. Dėmė išsivalys vos kelis kartus perbraukus šepečiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją