Kaip atrodo tokie nesenstanys daiktai bus galima pamatyti jau šį šeštadienį, lapkričio 26 d., baldų ir interjero prekybos centre „Domus galerija“ 8-ojo gimtadienio metu. Šią dieną renginio svečius pasitiks net trys dizaino medžiagų bibliotekos MATERIJOS.LT ekspozicijos.

Paroda „Corian: ON THE TOP“

Savaitgalį vyksiančio renginio vinis – ekspozicija „Corian: ON THE TOP“. Ši ekspozicija gimė praėjusiais metais, kai buvo inicijuotas pirmasis autorinio dizaino daikto konkursas. Jo metu Baltijos šalių dizaineriai buvo kviečiami sukurti funkcionalų namų apyvokos daiktą iš koriano medžiagos. Iš daugiau kaip penkiasdešimt idėjų buvo atrinkta vienuolika projektų, kurie šiuo metu yra pristatomi kilnojamoje ekspozicijoje.

Lapkričio 26–ąją renginio lankytojai turės progą pamatyti šiuos unikalius iš koriano medžiagos pagamintus kūrinius - šviestuvus, galinčius skleisti neįtikėtinus šviesos efektus, indus, vazas, vyno taurių laikiklius, kurie yra itin tvirti, ilgaamžiai, lengvai valomi, atsparūs drėgmei, karščiui, smūgiams, chemikalams ir įbrėžimams.

Improvizuota laboratorija

Kadangi dizaino medžiagų biblioteka įvairiausias medžiagas, jų savybes ir galimybes pristato ne tik teoriškai, bet ir unikaliuose projektuose, renginio svečiai turės progą apsilankyti improvizuotoje laboratorijoje, kurioje bus galima išvysti kaip skirtingos baldinės medžiagos reaguoja į vandenį.

Renginyje taip pat bus išrinktas vienas laimingasis, kuriam bus suteikta galimybė apipurkšti savo mylimą, buityje naudojamą daiktą izoliuojančia medžiaga „Line – x“. Ši medžiaga yra ypatinga tuo, kad ja padengus net ir patį trapiausią daiktą, jis vos per 5 sekundes pasidengia tvirtu kiautu ir tampa atsparus vandeniui, smūgiams, net ir sprogimams. Kadangi daikto padengimas šia medžiaga yra sudėtingas procesas, tai ketinama padaryti specialioje gamykloje. Tačiau visi besidomintys galutiniu rezultatu kiek vėliau galės šį daiktą išvysti dizaino medžiagų bibliotekoje, kurioje jis bus eksponuojamas tam tikrą laiką.

Edukacinė veikla

Renginio organizatoriai ketina užsiimti ir edukacine veikla – susirinkusius žmones supažindins su sienų dekorui tinkamomis medžiagomis ir jų panaudojimo galimybėmis, o prie unikalaus interjero maketo interjero dizainerė Dalia Mauricaitė konsultuos interjero planavimo klausimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją